Udspil til nyt nationalt testsystem corona-udskudt til efteråret

Regeringen forpligtede sig i februar til at fremlægge et bud på et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem inden sommeren 2020 til erstatning for de nationale test. Men på grund af coronakrisen har ministeriet udskudt arbejdet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I februar aftalte partierne i folkeskoleforligskredsen, at der også fremover skal være et nationalt evaluerings- og bedømmelsessystem, som ligesom i dag omfatter eleverne i folkeskolen bredt og altså ikke alene er stikprøvebaseret. Ambitionen er, at "systemet skal have færre svagheder end det nuværende system har".

Evaluering: Lærerflertal oplever ikke de nationale test som anvendelige

Det nye evaluerings- og bedømmelsessystem skal skabe gennemsigtighed for forældre og elever i forhold til elevens faglige standpunkt, understøtte det pædagogiske arbejde i klasseværelserne og give et styringsmæssigt indblik i skolernes faglige formåen samt et ledelsesmæssigt indblik i lærernes undervisning.

Minister: Nye nationale test kan betyde flere forskellige test-former

Men nu oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til folkeskolen.dk, at "arbejdet med et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem er forsinket på grund af håndteringen af corona-situationen, men det forventes stadig, at forhandlingerne går i gang til efteråret".

DLF mener: Nationale test

Forligskredsen består af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Lærere vil hellere bruge pengene på andet end nye test

Læs mere

Aftalen i folkeskoleforligskredsen frafebruar