Engelsk
2   3

Engelsk skiller sig ud med lille fremgang i de nationale test

Mens politikerne nok en gang skuffet måtte se, at især andelen af gode læsere er faldet år for år i de nationale test, står engelsk for den positive historie. Her er der faktisk en mindre fremgang.

Det er i kølvandet på årets resultater i de nationale test i læsning og matematik, at undervisningsministeren i sidste uge kom med sin bemærkelsesværdige kommentar om, at der er brug for ændringer af folkeskolen i elefantstørrelsen.

For andelen af gode læsere er faldet stødt siden 2015, og der er ingen stadig ingen fremgang at finde i matematik, og det er ministeren på ingen måde tilfreds med. 

Hvad der ikke har været fokus på er resultaterne i engelsk. Her er der ellers en smule positivt at finde. Eleverne bliver både testet i engelsk i 4. og 7. klasse, og på begge klassetrin er der en signifikant fremgang.

Og det gælder faktisk både for de elever, der i år blev tilfældigt udvalgt til at udgøre et repræsentativt udsnit af folkeskolens elever og dem, som er har taget testene, fordi de går på en af de 20 procent af skolerne, der har præsteret dårligst i dansk og matematik. 

Artiklen fortsætter under banneret

Resultaterne fra det repræsentative udsnit af elever


 

Resultaterne fra elever på de 20 procent dårligst præsterende skoler i dansk og matematik

 

Kigger man på elevernes afgangskarakterer, udmærker engelsk sig også. Mundtlig engelsk stod i år for det højeste karaktergennemsnit blandt alle skolens fagdiscipliner med et snit på 7,7, og skriftlig engelsk stod med et snit på 7,5 for det tredje højeste. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.722 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)