Læreruddannelsen
0   142

Minister til lærere: Jeres viden er guld værd

Hverdagseksperterne skal hjælpe læreruddannelsen tættere på skolens praksis, siger uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i sin talte til årets modtagere af Lærerprofession.dk’s priser: "Vi har brug for, at ideerne til forandring kommer fra folk, der arbejder i faget til daglig".

Der er brug for, at ideerne til forandring kommer fra folk, der arbejder i faget til daglig, siger uddannelsesministeren.

"Det er en kunst at være lærer, I skaber fremtiden", siger uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i sin tale til årets modtagere af Lærerprofession.dk's priser for gode diplom- og bachelorprojekter. Man skal kunne sit stof, skabe tryghed, inspirere og inspirere eleverne. Og man skal kunne tackle, at nogen måske ikke er i hopla den dag, og at andre er blevet hjemme. "Derfor fortjener både nuværende og kommende lærere den allerstørste anerkendelse for at tage det job".

Klogere på praksis

Prisoverrækkelserne skulle være sket ved en fest i København, men som så meget andet blev den aflyst på grund af coronasituationen. Så tildelingerne sker i år via Zoom og PostNord, og talerne holdes på video.

Ane Halsboe-Jørgensen kendte indholdet i de vindende projekter, da hun talte til prismodtagerne, men hun vidste ikke, hvordan dommerne havde bedømt projekterne. Direkte henvendt til prismodtagerne siger hun: "De projekter, I har lavet, gør os endnu klogere - fra procenter og podcast til de dygtigste elever og dem, der slet ikke dukker op. Uanset, hvem der vinder guldet i dag, er jeres viden guld værd, for det er en meget vigtig ambition, at vi skal blive klogere på praksis".

ÅRETS PRISMODTAGERE

Fra professionshøjskolerne var der indstillet 59 diplom- og bachelorprojekter.

Fire lærere får priser for deres pædagogiske diplomprojekter:

Carina Larsen og Pi Lysemose får førsteprisen for "et fornemt og praksisrettet projekt" om elever med særlige forudsætninger.

Svend Merring Madsen får andenpris for "et flot, kritisk og velformidlet projekt" om elevfravær. Han får desuden fagbladet Folkeskolens pris for fornem formidling.

Louise Mejlholm får tredjeprisen for "et flot, højaktuelt projekt" om professionelle læringsfællesskaber.

Fem nyuddannede lærere får priser for deres bachelorprojekter:

Josefine Køhrsen og Helle Videbæk får førsteprisen for "et velskrevet, innovativt projekt, der formidles med overskud" om brugen af podcast i dansk. De modtager også fagbladet Folkeskolens pris for fornem formidling.

Helle Jørgensen får andenpris for sit projekt om diagnostisk matematik med "overbevisende handleperspektiv, hvor muligheder og begrænsninger diskuteres nuanceret".

Josephine Møllenbach får tredjeprisen for "et flot og udviklingsorienteret projekt" om brugen af netserien Skam i dansk. 

Årets særpris om "skolens dannelsesbidrag går til Kristian Yilmaz for et projekt om arbejdet med dannelse i litteraturundervisningen. "Et flot projekt med kant", hedder det blandt andet i dommernes begrundelse.

Dygtige læreres viden er guld værd, fordi det er vigtigt at styrke lærers hverdagspraksis i skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeres viden guld værd, for det er en meget vigtig ambition, at vi skal blive klogere på praksis", siger uddannelsesministeren.

"Vi står for et stort udviklingsarbejde med at bringe læreruddannelsen tættere på hverdagen. Vi skal klæde lærerne bedre på til at træde ind foran eleverne. For det skulle gerne være sådan, at når du starter på en læreruddannelse, så møder du et ambitionsniveau, der ligger helt deroppe, så det svarer til vigtigheden af det job, du skal ud at udføre, og i det arbejde får vi brug for jer, hverdagens eksperter. Vi har brug for, at ideerne til forandring kommer fra folk, der arbejder i faget til daglig".

Jeg husker min klasselærer

Hvis man har haft en god lærer, husker man ham eller hende hele livet, siger Ane Halsboe-Jørgensen:

"Jeg husker selv min klasselærer Flemming. Man sætter aftryk, og man gør indtryk. Det siger noget om, hvor vigtige I er. I skaber fremtiden, og det er en kunst. Det er derfor, jeg siger, at jeres job er et af de vigtigste, der findes".

What do you want to do ?
New mail

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.405 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
462 andre er allerede tilmeldt