Læreruddannelsen
0   12

Efterspørger handling fra minister: Sæt nu arbejdet med læreruddannelsen i gang

Tilbage i august annoncerede uddannelsesministeren, at hun vil invitere en gruppe hverdagseksperter til at diskutere justeringer af læreruddannelsen. Siden har der været helt stille fra ministeren. Kom i gang, lyder det nu fra Enhedslisten.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har tilsyneladende ikke travlt med at justere læreruddannelsen.

Først tog det hende et år som minister at beslutte sig for, at hun vil sætte et såkaldt udviklingsarbejde i gang, der skal finde mulige ændringer af uddannelsen. Det arbejde vil ministeren have til at bestå af parter tæt på læreruddannelsen.

Men siden Ane Halsboe-Jørgensen deltog ved de lærerstuderendes organisation LL's årsmøde midt i august, har der været helt stille om det forestående udviklingsarbejde.

Stilheden får nu Enhedslistens uddannelsesordfører Eva Flyvholm til at stille ministeren et skriftlig spørgsmål, hvor hun beder Ane Halsboe-Jørgensen sætte dato på, hvornår udviklingsarbejdet går i gang.

Artiklen fortsætter under banneret

"Ministeren må se at komme i gang med det her. Folk står og tripper for at komme i gang. Vi bakker fuldstændig op om hele ideen med at invitere lærere, lærerstuderende og andre med hverdagserfaring. Men det går ikke, at det kun bliver ved intentionen", uddyber Eva Flyvholm overfor folkeskolen.dk/lærerstuderende

"Nu prikker vi pænt til ministeren for at få hende til at få sendt invitationer ud til de parter, hun vil have med. Og så kan det godt være, at de ikke kan mødes fysisk i disse tider, men så må de mødes på Zoom i stedet", siger hun.

Lærerstuderende undrer sig også

Det er endnu uklart, hvilke parter Ane Halsboe-Jørgensen har i sinde at invitere med, men på de lærerstuderendes årsmøde tilkendegav hun, at de lærerstuderende i hvert fald får en plads ved bordet.

Den plads glæder forperson for de lærerstuderende Rasmus Holme Nielsen sig rigtigt meget til at indtage. Men han fortæller, at han heller ikke kender til en dato for, hvornår arbejdet går i gang.

"Derfor glæder det mig, at Enhedslisten rejser det her spørgsmål, fordi jeg stiler mig også undrende overfor, at der nu er gået mere end to måneder, og der er ikke rigtigt noget, der tyder på, at vi får en invitation i morgen. Jeg havde ellers et indtryk af, at ministeren ville rykke relativt hurtigt på det her. Men min opfattelse er ikke, at det er gået hurtigt".

Uddannelses- og forskningsministeriet har oplyst til folkeskolen.dk/lærerstuderende, at ministeren ikke ønsker at kommentere på sagen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt