Corona
0   19

DLF: Mundbind skal være en del af turtasken

Hvis man som skole bruger offentlig transport til ture ud af huset, så bør der være et lager af mundbind i turtasken foruden håndsprit og handsker, så man er forberedt, hvis der er trængsel i bus eller tog, lyder meldingen fra Danmarks Lærerforening.

"Myndighederne anbefaler mundbind i offentlig transport, hvis der er trængsel, og den anbefaling skal skolerne selvfølgelig følge. Det ville være problematisk både signalmæssigt og virusmæssigt, hvis en klasse stod i en fyldt bus uden mundbind", siger formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF  Thomas Andreasen.

I debatten på folkeskolen.dk diskuterer mange lærere, om det kan vise sig nødvendigt at bruge værnemidler som mundbind eller visir i undervisningen i klassen. Men der er p.t. intet krav fra sundhedsmyndighenderne om eller anbefaling af mundbind på skoler. Derimod anbefaler sundhedsmyndighederne nu mundbind i offentlig transport i myldretiden, hvis det ikke er muligt at holde afstand. Derfor skal der være mundbind til elever og ansatte klar i turtasken, lyder anbefalingen fra DLF.

Artiklen fortsætter under banneret

"Hvis I anvender offentlig transport i arbejdstiden fx i forbindelse med ture ud af huset eller fx besøger museer, bør mundbind være tilgængelige, ligesom andre værnemidler som håndsprit, handsker og vådservietter.", skriver Lærerforeningen på dlf.org

"Tag drøftelsen på arbejdspladsen og lav en risikovurdering over mulige situationer, hvor det giver mening at anvende værnemidler. Sørg for, at alle medarbejdere orienteres. Værnemidler til brug på arbejdspladsen skal naturligvis stilles til rådighed af arbejdsgiver".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ