Elever og lærere bør have mundbind på, hvis de skal på tur i en fyldt togkupe eller bus.

DLF: Mundbind skal være en del af turtasken

Hvis man som skole bruger offentlig transport til ture ud af huset, så bør der være et lager af mundbind i turtasken foruden håndsprit og handsker, så man er forberedt, hvis der er trængsel i bus eller tog, lyder meldingen fra Danmarks Lærerforening.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Myndighederne anbefaler mundbind i offentlig transport, hvis der er trængsel, og den anbefaling skal skolerne selvfølgelig følge. Det ville være problematisk både signalmæssigt og virusmæssigt, hvis en klasse stod i en fyldt bus uden mundbind", siger formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF  Thomas Andreasen.

Blog: Mundbind i 7.b?

I debatten på folkeskolen.dk diskuterer mange lærere, om det kan vise sig nødvendigt at bruge værnemidler som mundbind eller visir i undervisningen i klassen. Men der er p.t. intet krav fra sundhedsmyndighenderne om eller anbefaling af mundbind på skoler. Derimod anbefaler sundhedsmyndighederne nu mundbind i offentlig transport i myldretiden, hvis det ikke er muligt at holde afstand. Derfor skal der være mundbind til elever og ansatte klar i turtasken, lyder anbefalingen fra DLF.

"Hvis I anvender offentlig transport i arbejdstiden fx i forbindelse med ture ud af huset eller fx besøger museer, bør mundbind være tilgængelige, ligesom andre værnemidler som håndsprit, handsker og vådservietter.", skriver Lærerforeningen på dlf.org

"Tag drøftelsen på arbejdspladsen og lav en risikovurdering over mulige situationer, hvor det giver mening at anvende værnemidler. Sørg for, at alle medarbejdere orienteres. Værnemidler til brug på arbejdspladsen skal naturligvis stilles til rådighed af arbejdsgiver".

Gyldal: Det bør være trygt at komme i skole på mandag 

Læs mere

Information vedrørende coronavirus pådlf.org

Powered by Labrador CMS