Sådan må skolerne holde dimission

Der blev ingen karameldag i år, men skolerne må gerne holde afslutning og dimission, hvis de overholder en række netop udsendte retningslinjer for at forebygge coronasmitte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen karamelkast bør finde sted i år, og skolerne må heller ikke være værter for klasse- eller årgangsfester. Men det er nu tilladt at holde afslutning klassevist/holdvist, dvs. for klassens elever plus nærmeste familie - cirka tre personer pr elev. Skolen skal informere deltagerne om, at de ikke må møde op, hvis de har symptomer på covid-19, og om retningslinjerne for hygiejne og for arrangementet i det hele taget. Hvis deltagerne eller deres nærmeste familie er i en særlig risikogruppe, skal de selv sørge for at tage deres forholdsregler i den forbindelse. 

I mangel af 'sidste skoledag': Blå bog-skriveri som faglig opgave til 9. klasse 

Skolen skal på forhånd planlægge arrangementet, så der er plads til at holde en meters afstand mellem deltagerne og to meter ved sang, råb, beævgelsesaktiviteter eller ved ophold i lukkede rum med begrænset bevægelsesrum eller dårlig udluftning. Der skal være et klart sluttidspunkt og tydelige ind- og udgange og anvisning for, hvor og hvordan man færdes.

Begrænset udskænkning

Skolen skal sørge for god grundig rengøring på forhånd og mulighed for god håndhygiejne. Hvis man serverer noget, skal der også være fokus på god håndhygiejne, og mad/snacks bør serveres enten som portionsanretninger eller ved bordene, men hvis man opstiller en buffet, skal den betjenes af personale eller få udvalgte elever. Og så opfordrer myndighederne til, at man begrænser udskænkningen af alkohol.

Ministeriet: Også nødundervisning efter mandag

 

Læs mere

Uvm.dk: Retningslinjer for fejring afuddannelsesafslutning på skoler og uddannelsesinstitutioner samtstudenterkørsel (pdf)