Corona
0   16

Sådan må skolerne holde dimission

Der blev ingen karameldag i år, men skolerne må gerne holde afslutning og dimission, hvis de overholder en række netop udsendte retningslinjer for at forebygge coronasmitte.

Ingen karamelkast bør finde sted i år, og skolerne må heller ikke være værter for klasse- eller årgangsfester. Men det er nu tilladt at holde afslutning klassevist/holdvist, dvs. for klassens elever plus nærmeste familie - cirka tre personer pr elev. Skolen skal informere deltagerne om, at de ikke må møde op, hvis de har symptomer på covid-19, og om retningslinjerne for hygiejne og for arrangementet i det hele taget. Hvis deltagerne eller deres nærmeste familie er i en særlig risikogruppe, skal de selv sørge for at tage deres forholdsregler i den forbindelse. 

Skolen skal på forhånd planlægge arrangementet, så der er plads til at holde en meters afstand mellem deltagerne og to meter ved sang, råb, beævgelsesaktiviteter eller ved ophold i lukkede rum med begrænset bevægelsesrum eller dårlig udluftning. Der skal være et klart sluttidspunkt og tydelige ind- og udgange og anvisning for, hvor og hvordan man færdes.

Begrænset udskænkning

Skolen skal sørge for god grundig rengøring på forhånd og mulighed for god håndhygiejne. Hvis man serverer noget, skal der også være fokus på god håndhygiejne, og mad/snacks bør serveres enten som portionsanretninger eller ved bordene, men hvis man opstiller en buffet, skal den betjenes af personale eller få udvalgte elever. Og så opfordrer myndighederne til, at man begrænser udskænkningen af alkohol.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ