Pisa 2018
1   1

Avis: Sverige har undtaget alt for mange indvandrede elever fra Pisa

For første gang i mange år havde Sverige endelig markant fremgang i den seneste Pisa-undersøgelse. Men landet havde samtidig undtaget alt for mange - 11 procent - af den udtagne stikprøve. Og nu skriver den svenske avis Expressen, at det i meget høj grad er indvandrere med dårlige svenskkundskaber, der er holdt ude af undersøgelsen. Man må undtage nyankomne, der kun har haft det nye sprog i et år, men skoleledere siger til avisen, at de også har ladet indvandrere med flere års skolegang droppe Pisa, hvis de fx er kommet til landet næsten uden skolegang bag sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt