Formand for DLF Anders Bondo Christensen og formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler har nu fået længere tid til forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

KL og lærerne rykker slutdato for arbejdstidsforhandlinger

Deadline for lærernes arbejdstidsforhandlinger var sat til den 27. april. Men mange nye og store opgaver i forbindelse med corona-krisen har betydet, at KL og Lærerforeningen er blevet enige om at rykke deadline til 24. maj.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhandlingerne om lærernes arbejdstid startede officielt den 5. marts. Målet var at de skulle afsluttes senest 27. april. Men i en meddelelse, som KL og Lærernes Centralorganisation i dag har sendt ud sammen, står, at de er blevet enige om at rykke deadline til den 24. maj.

"Coronakrisen har dog gjort det nødvendigt for begge parter at bruge mange kræfter på at håndtere situationen, herunder i forbindelse med genåbningen, ligesom krisen også har ændret vilkårene for de interne processer. Og selvom der løbende har været forhandlinger som planlagt, er parterne enige om, at der på grund af de helt ekstraordinære omstændigheder er behov for mere tid", står der i den fælles meddelelse.

Overblik: Nu begynder forhandlingerne om lærernes arbejdstid 

Bondo håber på en aftale inden sommerferien

Formand for Lærernes Centralorganisation Anders Bondo Christensen er glad for, at deadline er rykket. 

"For os er det vigtig, at der også er plads til den interne drøftelse og information i organisationen. Alle har været helt vildt optaget af nedlukning og genåbning af skolen. Derfor er vi glade for, at vi har fundet en ny dato", siger Anders Bondo til folkeskolen.dk

Han håber, at parterne kan nå en aftale inden sommerferien. 

"Vi havde det fælles mål at være færdig den 27. Det kan ikke lade sig gøre, men så er det også vigtigt, at vi - hvis det overhovedet kan lade sig gøre, lander en aftale inden sommerferien. Det kan vi med den tidsplan her".

Lærernes arbejdstidsforhandlinger er såkaldte periodeforhandlinger. De er en del af den aftale, parterne indgik ved overenskomstforliget i 2018. Forhandlingerne foregår i perioden mellem to kommunale overenskomstforhandlinger. Overenskomsten skal fornyes i 2021, men håbet er altså at få en arbejdstidsaftale på plads inden de øvrige overenskomstforhandlinger. Hvis parterne kommer i mål med en aftale, skal den efterfølgende til urafstemning blandt Lærerforeningens medlemmer.

Bondo og Ziegler: Denne gang skal det lykkes 

Læs mere

Se meddelelsen fra KL og Lærernes Centralorganisation her