Overblik: Nu begynder forhandlingerne om lærernes arbejdstid

Lige om lidt skal skolens parter gøre et nyt forsøg på at lande en arbejdstidsaftale for lærerne. Første forhandlingsmøde mellem KL, der repræsenterer arbejdsgiverne, og Lærernes Centralorganisation (LC), der repræsenterer lærerne, finder sted 5. marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Parterne ville ikke kunne enes om en aftale med et max undervisningstimetal"

Der er tale om såkaldte periodeforhandlinger, fordi forhandlingerne om lærernes arbejdstid foregår i perioden mellem de seneste overenskomstforhandlinger i 2018 og de kommende forhandlinger i 2021. Der er planlagt møder frem til slutningen af april, hvor parterne håber at kunne fremlægge en arbejdstidsaftale for lærerne.

Efter Lærerkommissionens rapport: Lærerne håber på en arbejdstidsaftale 

Kommer der en aftale i løbet af foråret, skal den til urafstemning blandt Lærerforeningens medlemmer og til godkendelse i KL's bestyrelse. Godkendes aftalen, kan den - medmindre andet bliver aftalt - træde i kraft allerede næste skoleår.

Hvis parterne ikke bliver enige om en arbejdstidsaftale, eller hvis DLF's medlemmer eller KL's bestyrelse ikke kan godkende en aftale, bliver forhandlingerne udskudt til overenskomstforhandlingerne i 2021. Først her er en konflikt en mulighed, hvis parterne heller ikke ved disse forhandlinger bliver enige.

Jacob Bundsgaard: Lærerne oplever lov 409 som uretfærdig

16. januar

21. januar 

22. januar

23. januar

24. januar

3. februar 

5. februar

 

 

Kredsformandsmøde i DLF

DLF-tillidsrepræsentant-møde Ringsted /København

DLF-tillidsrepræsentantmøde Aalborg

DLF-tillidsrepræsentantmøde Ebberup, Sydfyn

DLF-tillidsrepræsentantmøde Kolding/Vejle

DLF-tillidsrepræsentantmøde Herning/Silkeborg

DLF holder ekstraordinær kongres i København

Her stod tidligere en oversigt over medlemsmøder for særligt interesserede. Tid og sted for møderne bliver løbende opdateret, så hvis du ønsker at deltage, bedes du henvende dig til din kreds.

Redaktionen 27/1-2020.

 

 

 

Powered by Labrador CMS