Corona
6   38

Ministeriet udskyder standpunktskaraktererne: Skal først afgives lige inden sommerferien

Eleverne skal først have deres sidste og afgørende karakterer kort, inden de forlader folkeskolen, lyder en ny melding fra Undervisningsministeriet.

Imens tæt på 400.000 elever gør sig klar på så småt at skulle vende tilbage til den skole, de sagde farvel til for mere end en måned siden, skal landets ældste skoleelever fortsat blive hjemme.

Herfra skal de ikke forberede sig på de normalt forestående afgangsprøver.  For corona-situationen har som bekendt ført til en afblæsning af afgangsprøven, og derfor skal eleverne i stedet fokusere på at score gode 2. standpunktskarakterer, som nu i stedet bliver deres 'eksamenkarakterer'.

Artiklen fortsætter under banneret

De standpunktskarakterer skal eleverne normalt have i hænde inden de skriftlige prøver, og det betød i år, at eleverne skulle have haft deres standpunktskarakterer senest den 30. april. 

Men nu har Børne og Undervisningsministeriet valgt at udskyde elevernes sidste og afgørende karakterer. 

"De afsluttende årskarakterer gives først ved afslutningen af undervisningsperioden, som løber frem til sommerferien 2020", lyder det på ministeriets hjemmeside. 

"Det sker for at fastholde fokus på faglig udvikling og indhentning af eventuelle fagligt efterslæb efter en periode uden normal undervisning og for at fastholde elevernes motivation til at deltage aktivt i undervisningen", uddyber ministeriet. 

DLF: God beslutning 

Det glæder formand for Danmarks Lærerforenings undervisningsudvalg Regitze Flannov.

"Fokus må være, at vi gør alt, hvad vi kan for at få sluset afgangseleverne så godt som muligt videre til deres ungdomsuddannelser. Derfor synes vi, at det er en rigtigt god ide, at man har valgt at fokusere på undervisningen og udskyde standpunktskarakterer så længe som muligt", siger hun.

Der findes ikke nogen dato for, hvornår lærerne normalt tidligst skal give elevernes deres standpunktskarakterer. Derfor kan der være skoler, der allerede før nedlukningen af skolerne havde uddelt karaktererne.

"Det vi ikke noget overblik over. Men jeg ved, at man nogle steder  allerede har givet deres standpunktskarakterer", siger Regitze Flannov.

Ingen klagemuligheder

På ministeriets hjemmeside fremgår det desuden, at eleverne ikke vil kunne klage over deres standspunktskarakterer, selvom eleverne normalt har mulighed for at klage over eksamenskarakterer. 

Eleverne, der ikke opnår karakterer til at blive direkte optaget på en ungdomsuddannelse, vil som normalt have mulighed for at komme til optagelsesprøve. Optagelsesprøven skal ifølge ministeriet efter planen senest finde sted 4. august.  

Nu kan de nationale test tages for 0.-5. klasse

Ministeriet skriver også, at der nu kan afholdes nationale test for de 0.-5. klasse, der enten var udtaget til stikprøve, eller som går på en af de skoler, der er udvalgt på baggrund af deres præstationer i dansk og matematik. 

For eleverne i 6.-9. klasse skal der ifølge ministeriet ikke afholdes nationale test, før eleverne igen er tilbage i skole. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ