Corona
9   19

Bekendtgørelse klar: Nødundervisning skal tage udgangspunkt i den enkelte elev

Skolen skal tilrettelægge nødundervisningen efter den enkelte elevs behov i den udstrækning, det er praktisk muligt i den ekstraordinære situation, vi befinder os i, hedder det i den bekendtgørelse om nødundervisning, som Undervisningsministeriet er klar med.

Efter torsdagens vedtagelse i Folketinget af nødloven om skolelukning og andre tiltag fra Børne- og Undervisningsministeriet for at minimere coronavirus-smitte, følger bekendtgørelsen om nødundervisning.

"Af den nye bekendtgørelse om nødundervisning med videre fremgår det for eksempel, at institutionen eller skolen skal tilrettelægge nødundervisningen efter den enkelte elevs behov i den udstrækning, det er praktisk muligt i den ekstraordinære situation, vi befinder os i", skriver Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

I denne nødsituation må vi koncentrere sig om det muliges kunst, har formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening Regitze Flannov har sagt til folkeskolen.dk:

"Der skal undervises så godt det er muligt og så godt, som det giver mening. Det er også i respekt for dem, der sidder med børnene. Det er meget forskelligt, hvilke muligheder, de har derhjemme. Jeg hører ministeren mundtligt bakke op om, at lærerne skal bruge det, som jeg kalder cirkulæret for sund fornuft".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt