Corona
0   35

Antallet af læsere på folkeskolen.dk eksploderer

Coronalukning af skoler har øget behovet for virtuel samtale mellem lærere. Folkeskolen.dk oplevede i går en stigning i besøgstallet på langt over 1000 procent. Skriv endelig, hvis I har gode erfaringer med hjemmeundervisning, som I ønsker at dele.

Mandag d. 9. marts var en helt almindelig skoledag i Danmark. Brugertallene på folkeskolen.dk var også helt gennemsnitlige - 13.871 klikkede sig ind på folkeskolen.dk. I går begyndte en ny skolevirkelighed med tomme klasser og skolegårde. Lærerne blev kastet ud i fjernundervisning. På folkeskolen.dk begyndte lærerne allerede i sidste uge at dele deres tanker om fjernundervisning. I går toppede folkeskolen.dk's besøgstal med 197.548 op en enkelt dag.

Tæt på skolevirkeligheden

Et af de indlæg, som rigtig mange ønskede at læse i går, var Charlotte Birk Bruuns blogindlæg på Folkeskoleforældres blog. Overskriften var klar: "Vi bliver nødt til at sænke ambitionsniveauet!", skrev hun fra hjemmearbejdspinden.

Lærere, forældre og elever skal vænne sig til den nye virkelighed, skrev hun og opfordrede: "Lad denne uge være en 'vi finder lige vores ben'-uge, hvor vi hver især skaber en tålelig hverdag. Lad os sætte arbejde og skole på halvt blus".

Artiklen fortsætter under banneret

Selv er hun ikke i tvivl om, hvorfor lige netop det indlæg flittigt er blevet delt på sociale medier.

"Jeg har fået ramt et eller andet, som vi alle sammen oplevede på en gang. Jeg fik sat ord på en følelse, som rigtig mange oplevede på en gang", siger Charlotte Birk Bruun.

I krise søger folk mod det trygge

Hun sidder i bestyrelsen for foreningen Folkeskoleforældre, som blogger ud fra et forældreperspektiv. Men hun er også selv uddannet lærer og har arbejdet i folkeskolen. I dag arbejder hun med voksne som specialpædagogisk konsulent og er medlem af Danmarks Lærerforening. Hun tror, at der er brug for folkeskolen.dk i denne tid.

"Jeg tror måske, at vi alle sammen har brug for at finde ud af, hvad andre gør, og hvordan vi kan agere i det her. Vi leder efter steder, hvor der er noget ro at hente", siger hun.

Fællesskabet omkring en profession er meget værd i en tid med stor usikkerhed.

"Man søger tilbage til noget, man kender, for at finde noget trygt og genkendeligt. Skolen fylder pludselig ekstremt meget. Det har den gjort siden i torsdags. Det er pudsigt, at folk går så meget op i det. Men skolen kan være med til at give struktur i hverdagen. Allerede fredag delte forældre og lærere, hvordan laver  hjemmeundervisning. Skolen bliver en konkret måde at gribe fat i en ny hverdag på", siger Charlotte Birk Bruun.  

Alle kan dele erfaringer fra den nye skolevirkelighed på folkeskolen.dk. Opret dig som bruger og skriv på folkeskolen.dk/debat eller kontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk

Husk også, at du kan finde en opdateret liste over de læremidler, eleverne nu har gratis adgang til på folkeskolen.dk:

Få overblik over de onlinetilbud, som er gjort gratis, imens skolerne holder lukket

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.079 andre er allerede tilmeldt