Billedkunst
0   5

Billedkunstformand: Fem-dobling af billedkunstlærer-efteruddannelse er langt fra nok

Mens antallet af lærere, der for efteruddannelse generelt falder, stiger det for billedkunstlærere. Det er bare fra så lavt et udgangspunkt at det på ingen måde er nok, siger formand for den faglige forening.

34. Så mange billedkunstlærere kom i skoleåret 2017/18  på formel efteruddannelse i deres fag. Hvis det lyder af lidt, er det fordi, der er det. Kun i tysk, fransk og svømning var færre lærere på efteruddannelse.

Ikke desto mindre repræsenterer de 34 efteruddannede lærere en stigning på næsten 500 procent siden skoleåret 2013/14, hvor kun syv lærere fik formel faglig efteruddannelse eller linjefagsuddannelse i billedkunst. Det viser et nyt notat fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

Lykke Andersen, som er landsformand for Danmarks Billedkunstlærere, er da heller ikke imponeret over tallene.

"Man kan jo sige at det er positivt, at der fremgang, men den er jo minimal", udtaler hun til folkeskolen.dk/billedkunst.

Artiklen fortsætter under banneret

"Og man skal jo huske på, at billedkunstfaget i forvejen er et af de fag, hvor kompetencedækningen er lavest. Så det er faktisk rigtigt ringe, at flere ikke har fået efteruddannelse og dermed et kompetenceløft. Vi er slet ikke i nærheden af at efteruddanne nok".

Det er ikke gjort med en temadag om eksamensregler

Landsformanden er desuden i tvivl om, hvorvidt kvaliteten af den efteruddannelse, billedkunstlærerne tilbydes, er god nok.

"To dage med indføring i eksamensreglerne for det nye valgfag er jo ikke lig med et kompentenceløft," siger hun. "Der er behov for ugekurser hvis man for alvor skal løfte fagets faglighed, så det ikke bliver sådan et klippe-klistrefag. De lærere, jeg tager med, når jeg for eksempel holder oplæg på CFU'er har jo ikke fået noget faglig efteruddannelse i umindelige tider. Fokus har været alt for ensidigt på læsning, matematik og naturfag".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.498 andre er allerede tilmeldt