Matematik
0   13

Nationalt matematikcenter oprettet for at styrke børns matematik-evner

Et nationalt center for udvikling af matematikundervisning skal have til huse på DPU og skal bidrage til at styrke matematikdidaktikken hele vejen fra dagtilbud og grundskole til pædagog- og læreruddannelse. Centret åbner i 2020.

Det nye nationale center for matematikundervisning oprettes i et konsortium af professionshøjskolen Via, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole. Formålet med centret er at styrke kvaliteten af matematikundervisning. Centret skal udvikle, indsamle og formidle viden inden for matematikundervisning, ligesom det skal sikre et samarbejde mellem danske udviklings- og forskningsmiljøer.

Centret oprettes af Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Undervisningsministeriet skriver, at centret vil blive bedt om at løfte en række konkrete opgaver såsom de 0-6-åriges grundlæggende matematiske dannelse og kvaliteten i matematikundervisningen på alle uddannelsesniveauer. Der vil være fokus på børn med matematikvanskeligheder og talblindhed, på overgangsproblematikker mellem uddannelsesniveauerne og løbende udvikling og vedligeholdelse af kompetencerne hos det pædagogiske personale, lærere og undervisere.

Ministerierne har afsat 25 millioner kroner til oprettelse og drift af centret fra i år og frem til 2023.

Artiklen fortsætter under banneret

Centret skal arbejde med formidling og netværk. Her skal centret inspirere uddannelsesinstitutionerne i det pædagogiske arbejde med matematisk dannelse af eleverne og formidle viden, der er relevant til alle undervisere.

Det nationale center skal støtte eksisterende netværk i de danske matematikmiljøer fra dagtilbud, grundskole, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. Desuden skal det bidrage til oprettelse af nye netværk og skabe internationale forbindelser til nordiske og internationale netværk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.013 andre er allerede tilmeldt