"Reglerne er klare, men der kan være behov for at udbrede kendskabet til lovgivningen. Derfor vil ministeriet udsende et brev til alle kommuner, der indskærper og beskriver reglerne om basisundervisning i dansk som andetsprog. Jeg har ikke planer om at ændre lovgivningen på nuværende tidspunkt", skriver Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i et svar til Skoleliv.

Hyrdebrev på vej om sprogundervisning til nyankomne elever

Kommunerne skal tilbyde helt basal sprogundervisning til nyankomne elever, der ikke kan tale dansk. Men mange kommuner kender ikke reglerne, viser en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (Eva). Det skal der rettes op på, mener Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Til Skoleliv oplyser hun, at hun vil sende et hyrdebrev til kommunerne for at indskærpe reglerne.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stadig flere kommuner lader udenlandske børn starte direkte i almenklasser

Powered by Labrador CMS