Et forsøg med syv elever med APD tyder på, at børn med hørelidelsen har gavn af et almindeligt høreapparat, som er trådløst forbundet med en mikrofon på læreren.
Et forsøg med syv elever med APD tyder på, at børn med hørelidelsen har gavn af et almindeligt høreapparat, som er trådløst forbundet med en mikrofon på læreren.

Elever med hørelidelsen APD kan hjælpes med høreapparat og mikrofon

Børn med hørehandicappet APD har brug for at få forstærket lærerens tale, og det sker traditionelt ved hjælp af FM-udstyr. Et miniforsøg med mikrofon til læreren og høreapparat til eleven viser, at det er muligt at hjælpe børnene langt billigere.

Publiceret Senest opdateret

Fakta om Apd

APD står for Auditory Processing Disorder. Handicappetforekommer hos både børn og voksne. Hørelsen kan være normal, menhjernens opfattelse af talen svarer ikke til det sagte.

Det er især svært for personane med APD at lokalisere lyden, atopfatte det sagte, når der er baggrundsstøj, at opfatte beskedermed flere informationer og at opfatte forskellen på ord, der lignerhinanden og derfor kan misforstås.

Det er belastende for barnet hele tiden at stå på tæer for atfølge med. Derfor står barnet ofte af, og bliver måske genereltuopmærksom og urolig eller indadvendt.

Der er ikke nogen entydig forklaring på APD. Handicappet kanvære genetisk bestemt eller forårsaget af iltmangel ved fødsleneller af neurologisk påvirkning i barnets første år. Måske har derværet gentagne mellemøreproblemer, hvor hørelsen har været stærktsvingende i den periode, hvor barnet har udviklet sprog.

Ifølge engelske og tyske undersøgelser lider to-tre procent afbørnene af APD. De fleste er drenge. Blandt voksne er talletstørre. 10-20 procent af de over 60-årige har ifølge disseundersøgelser APD, så aldringsprocesser spiller tydeligvis ind.

Kilde: apd.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hørehandicappet APD er en forholdsvis ny diagnose i Danmark. Populært sagt hører ørerne fint, men hjernen kan ikke opfatte, hvad der bliver sagt. Derfor har børnene en adfærd, som gør, at deres handicap let forveksles med ADHD.

Powered by Labrador CMS