Stevns: Klasser erstattes af temalinjer i overbygningen

Erikstrupskolen i Store Heddinge deler fra det nye skoleår overbygningseleverne op på tre temalinjer. Eleverne vil blive mere engagerede og gladere, når de selv præger deres skolegang, mener skolelederen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På et pressemøde mandag, hvor de lokale medier og folkeskolen.dk var til stede, fremlagde skoleleder på Erikstrupskolen, Daniel Blum, den nye temaskole. Her skal eleverne vælge mellem temalinjerne: Sprog og Kultur, Design og Håndværk samt Team Science. Det skal blandt andet ruste eleverne til at vælge ungdomsuddannelse.

"Vi håber, at den nye opbygning ruster børnene til bedre at vælge en ungdomsuddannelse målrettet. Når man vælger at gøre det, man er god til, så tror vi også, at man bliver marginalt bedre. Og så får man også valgt en bedre ungdomsuddannelse", siger Daniel Blum.

Større interesse, dygtigere elever

Ifølge Daniel Blum har Erikstrupskolen længe arbejdet med holddeling og med stor succes. Derfor var det blot et spørgsmål om tid, inden man tog skridtet fuldt ud og oprettede temalinjerne.

"Vi mener, at alle børn er gode til noget! Og med den nye måde at lave skole på, får vi bedre mulighed for at finde ind til den enkelte elevs kompetencer, og ikke mindst får eleverne langt større indflydelse på deres egen skolegang gennem deres valg af tema. Det tror vi på vil give mere interesserede og engagerede elever - og i sidste ende dygtigere elever", siger skoleleder Daniel Blum.

Undervisningen i den nye temaoverbygning vil være en vekselvirkning mellem den normale undervisningsform og den nye temabaserede form. Eleverne får fire lektioner med 'tema' om ugen, altså knap én dag om ugen set over et helt skoleår.

Det sociale vægter tungt

En af de elever, der skal prøve kræfter med den nye skoleform, er Louie Baerés fra 7.b. Sammen med resten af sin klasse har han valgt Design og håndværk-linjen. Efter at være blevet lagt sammen i en ny klasse sidste år, har de brugt meget energi på at skabe et nyt, fælles klasse-sammenhold.

"I vores klasse talte vi meget om, at det ville være rigtig ærgerligt at splitte klassen op igen. Vi har fået en rigtig god klasse, og den vil vi gerne fortsætte med. Vi har sammen ønsket, at hele klassen fortsætter på Design- og håndværkslinjen", siger Louie Baerés.

Skoleleder Daniel Blum håber, at man kan efterkomme alle elevernes ønsker.

"Alle børnene har haft tre prioriteter, og vi forsøger selvfølgelig, at sørge for, at så mange børn som muligt får deres førsteprioritet opfyldt. Men der kan være nogle få, der ikke kan få det opfyldt. Lærerne og jeg har snakket om, at vi meget nødigt vil bryde sociale strukturer ned. Det er jo ikke sikkert, at børnene vil blive splittet op, men vi giver børnene et valg. Hvis der kommer nogle ekstra elever ind, så må vi finde ud af, om klasserne skal være mindre eller større".

Læs mere

erikstrupskolen.dk