Fra it-branchen til special­pædagogik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Christine Andersen er 43 år og netop begyndt at læse til profillærer i specialpædagogik på Metropol. Hun har ellers arbejdet i et karrierejob i it-branchen i mange år, men det blev for svært at få hverdagen til at hænge sammen. Hun er nemlig ofte alene med sine fem børn i alderen mellem to og 20 år. Hendes mand er fisker og væk hjemmefra ti dage ad gangen.

»Jeg ville gerne læse igen, og da jeg kender til problemer med specialpædagogik via min ene datter, der har haft en del problemer i skolen, så var det oplagt«, siger Christine Andersen.

»Jeg ved endnu ikke, om jeg vil bruge det arbejdsmæssigt eller bare personligt, men jeg vil gerne gøre en forskel, og jeg kan sagtens se mig selv arbejde i børnepsykiatrien på et hospital. Men først skal jeg jo arbejde på en almindelig folkeskole«.

Hun kunne have taget en merituddannelse, men har valgt den fireårige læreruddannelse, fordi hun dér får en bachelor og har mulighed for at læse videre.

»Jeg tror, jeg vil arbejde med det her. Jeg vil jo have redskaber, som en nyuddannet lærer ikke har. Jeg har tidligere beskæftiget mig med analytisk arbejde, fortolkning og har haft noget undervisning i it-branchen. Jeg forestiller mig, at jeg kan bruges som brobygger og være den, der har dialogen med en familie omkring et barn med særlige behov. Jeg kan også sagtens se mig selv som underviser i dansk eller engelsk«, siger Christine Andersen. |

Powered by Labrador CMS