UCC vil uddanne lærere til "fremtidens klasselokale"

Når fremtidens lærere skal uddannes på det nye læreruddannelsessted på Campus Carlsberg, går 30 af dem på den digitalt orienterede Future Classroom Teacher-linje.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den nye linje får de kommende studerende undervisningsfagene dansk og engelsk får de studerende kompetencer i at integrere nye teknologier i undervisningen. Det kan for eksempel være at lade eleverne i 1. klasse skære staveordene ud med en lasercutter, lave e-bøger i 3D-format eller film med droner sammen med de store elever. Det sker i 'Future Classroom Lab' på UCC's Campus Carlsberg, der åbner til september. Laboratoriet er indrettet med  teknologi-understøttede læringszoner i samarbejde med udbydere af teknologier og møbler, der ønsker deres produkter og prototyper afprøvet i undervisningssammenhænge.

Nye lækre lokaler skal tiltrække flere lærerstuderende

"Selvfølgelig skal vores studerende være interesserede i at lære den nye teknologi og lære den fra sig, men de må også gerne være kreative - for eksempel kunne tegne, designe tøj eller spille musik. Pointen er, at de skal ønske at blive dygtige lærere, der kan understøtte undervisningen med ny teknologi, fordi det kan skabe motivation og nye veje for læring", siger underviser Tobias Heiberg i en pressemeddelelse om den nye linje. 

"Elever i dag håndterer iPads og og smartphones som det naturligste i verden, men det betyder ikke, at de forstår processerne bag og er i stand til at være aktivt medskabende. Når teknologier i så høj grad præger tilværelsen, bliver det nødvendigt at forstå og mestre dem som et grundvilkår. Overordnet handler det om dannelse - at forstå det moderne samfund, så man kan påvirke det og deltage i det", siger han.