Brobuer er også geometri - og disse var med på præsentationen af Struer på Google Earth

Geometriske figurer og flæskesvær med i europæisk samarbejde

Brobuers krumning og geometriske figurer i Struers bybillede var noget af det, som 7. klasse på Parkskolen delte med elever i andre EU-lande i projektet 'My World of Maths'. Det har givet skolen Det Europæiske Kvalitetscertifikat.

Publiceret
Solstrålemåling til brug i Erastothenes formel, når jordens omkreds skal findes

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var nuværende 8.e på Parkskolen i Struer, der sidste år deltog i projektet, hvor de målte Jordens omkreds ved hjælp af Erastothenes' formel. Og da det kræver geografisk data fra et sted langt væk for at få et sikkert fikspunkt, fik klassen hjælp af en spansk klasse, som de havde kontakt med online via eTwinningprojektet 'My World of Maths'.

"Vi gik en tur igennem Struer og fandt de geometriske figurer i bybilledet og lavede en lille rundtur på Google Earth", fortæller lærer Ellen Burkarl.

"Vi havde byskiltet med, brobuer, den underjordiske pyramide ved B&O og så på, hvor der var matematik i byen. Det åbnede elevernes øjne både her og  hos de klasser, vi var i kontakt med".

Det europæiske kvalitetscertifikat gives for et godt arbejde og er udviklet for at fremme fællesskab og udveksling mellem skoler i Europa. Man deler opgaver og materialer i et lukket forum.

 

Flæskesvær til Belgien

Parkskolen har en international linje og underviser for eksempel i naturfag på engelsk. Eleverne skrev også ord til hinanden på engelsk og på deres forskellige sprog, øvede udtalen overfor hinanden og arbejdede blandt andet med mad. Sendte opskrifter på typiske danske retter og modtog andre opskrifter.

Det hele foregik i en lukket eTwinning-gruppe. Ellen Burkarl fortæller, at hun blev inviteret med af en belgisk kollega til samarbejdet.

"De unge synes, det er rigtig sjovt at kommunikere med elever i andre lande. Og de er jo vokset op med sociale medier og smartphones, så de er hurtige til at lære det. De udvekslede matematiske fagudtryk og lærte sprog på den måde. Hvis man bruger fantasien, er der ingen grænser for, hvad man kan bruge det til", mener Ellen Burkarl.

Hun er naturligvis glad for anerkendelsen, men fremhæver, at klassen deltog på grund af processen og arbejdet i det daglige med de andre klasser. Og på grund af at forståelsen for andre og tolerancen bliver større, når man kender andres forhold.

"Vi arbejdede meget sammen med en belgisk klasse, som sendte os en ordentlig pakke chokolade. Så måtte vi bryde hovederne med, hvad der var særligt dansk. Vi sendte dem en pakke og var med på Skype, da de belgiske elever åbnede den. Vi havde sendt chokoladeovertrukne lakridskugler og flæskesvær, og det var sjovt at se dem åbne pakke og forsøge sig med at spise indholdet".

Det er anden gang Parkskolen får kvalitetsstemplet. Sidste år var det i projektet "Let's open the door", hvor en anden international klasse deltog.