Inklusionen har gjort det farligt at arbejde i folkeskolen

En undersøgelse, som fagbladet Folkeskolen har foretaget, viser en direkte sammenhæng mellem antallet af inkluderede elever i en klasse og vold mod lærere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I undersøgelsen oplyser mange lærere desuden, at selv om de ikke personligt har været udsat for vold, har de kolleger, der er blevet sparket eller har fået knytnæveslag i ansigtet. »En elev kommer løbende og sparker en gravid kollega i ansigtet, mens hun sidder på hug for at hjælpe en anden elev«, fortæller en lærer for eksempel.

Svarene fra Folkeskolens lærerpanel viser også, at volden og truslerne tager til. Over halvdelen af lærerne føler, at det står værre til end for fem år siden.

Kilde: Undersøgelsen er foretaget i Folkeskolens lærerpanel i september 2018. Spørgsmålene er sendt til 1.180 personer, 460 lærere har deltaget i undersøgelsen. Data er indsamlet og bearbejdet af A&B Analyse.

Powered by Labrador CMS