Elever i 8. klasse i Hjørring får indblik i murerfaget

Elever får indblik i murerfaget

500 elever fra 8. klasser i Hjørring arbejder i disse dage med bænk-moduler for at blive klogere på murerfaget. De små bænke skal udstilles på Sct. Olai Plads som led i DM i Skills. Planen er at engagere eleverne i faget, fordi der mangler murere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

45 af landets murermestre oplever mangel på arbejdskraft, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge en pressemeddelelse fra EUC Nord og teglvirksomheden Egernsund Wienerberger, der stiller murstensskaller til arbejdet. Også Byggeriets Uddannelser og Hjørring Kommune står bag arrangementet.

"Vi giver de unge materialerne i hænderne og forsøger at åbne deres øjne for, at de som murere kan være detaljeorienterede, arbejde med bæredygtighed og være med til at forme Danmark gennem ikoniske byggerier. Det giver en stolthed at være med til at skabe noget, og det giver dette event også rum for", siger Kristian Holme Andersen, der er koordinator og brobygningsansvarlig på EUC Nord.

Både lærere og elever bliver klogere til DM i Skills

Eventet afholdes 1.-3. september, og eleverne får mulighed for at møde rollemodeller undervejs, ligesom de selv får mulighed for at have materialer i hånden og skabe.