Sjælsø Skole vandt Skills Stafet 2019 ved DM i Skills

Både lærere og elever bliver klogere til DM i Skills

Erhvervsskolernes charmeoffensiv, DM i Skills, kører for fuld skrue i Næstved i dag. Her kan eleverne opleve en lang række erhvervsuddannelser og heppe på deres klasse til Skills Stafet. Men som lærer kan man også blive klogere, fortæller dem, der er her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er mange uddannelser her, som jeg slet ikke kendte til", fortæller Louise Rosenfeld, der er lærer på Eggeslevmagle Skole. Sammen med 8.n er hun til DM i Skills for at heppe klassens tre elever, der har kvalificeret sig til Skills Stafet.

Foruden Skills Stafet, hvor 80 klasser i dag har dystet om førstepræmien på 10.000 kroner, er der også et stort område med stande, hvor kokke og bagere giver smagsprøver, urmagerne guider en gennem en reparation af et armbåndsur og frisørerne udstiller parykker med de vildeste frisurer.

Flere elever søger teknisk skole efter DM i Skills

"Til DM i Skills får eleverne virkelig præsenteret en lang række forskellige alternativer til gymnasiet og får samtidig en oplevelse af, at dem kan man godt være stolte af. Både ved standene og til Skills Stafet får eleverne en fornemmelse af, at det kræver en hel del koncentration og detaljearbejde, at være god til et håndværk", fortæller Louise Rosenfeld.

Det samme mener lærer på Tungelundskolen, Linda Mose.

"Eleverne snakker rigtig meget om, hvilket gymnasium de skal vælge og hvilken linje, de skal tage. Med DM i Skills kommer vi sammen afsted og ser en masse erhvervsuddannelser, som vi bagefter kan snakke om", siger hun.

Desuden synes jeg, at der er meget fra Skills Stafet, som vi kan tage med i undervisningen. Lige nu er der rigtig meget fokus på, at eleverne skal lære at være innovative. Jeg kunne godt forestille mig, at vi eksempelvis laver et forløb med brugsanvisninger i dansk, eller går praktisk til værks i matematikken".

Skills-vindere: Vi vil have håndværksfag på alle klassetrin

Virker det så?

Til den store Skills Stafet konkurrence søger larmende programmer, bannere og en hel masse tilråb for, at Lucas, Clara og Jonas fra 8.E på Østerhåbskolen kommer let kommer igennem opgaverne og går videre til semifinalen.

"Skills Stafet har virkelig været en øjenåbner for, at der også findes en masse spændende erhvervsuddannelser. Jeg vælger nok stadig på gymnasiet, men snedker kunne jeg også godt overveje", siger Jonas glad, efter at han er gået videre.

Faktisk var det ikke bagtanken fra Lucas' to klasselærere, da de tog eleverne med til Skills Stafet.

"I Horsens Kommune er de faktisk allerede rigtig gode til at vejlede eleverne om på gymnaiset og erhvervsskolerne. Derfor havde vi egentlig mest tænkt, at den her oplevelse skulle handle om at styrke sammenholdet i klassen", fortæller Christina Fuglsang Madsen, der er lærer på Østerhåbskolen.

Powered by Labrador CMS