På den nye kontaktbørs kan skole og organisationer oprette annoncer, hvor de fortæller om deres gode ideer.

Ministeriet opretter datingsite mellem skoler og organisationer

En nyoprettet kontaktbørs skal give skoler, børnehaver og SFO bedre mulighed for at finde og samarbejde med foreninger og organisationer. Børsen er en del af Ny Nordisk Skole, og samarbejdet skal være med til at løfte fagligheden i skolen, fortæller ministeren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På kontaktbørsen kan skoler, der er med i Ny Nordisk Skole, oprette en annonce, hvor de beskriver projekter, de har igang, som de ønsker hjælp til. Samme sted kan virksomheder, organisationer og foreninger byde sig til og præsentere deres idéer.

"Vi inviterer nu foreninger, kulturlivet, organisationer og andre interesserede til at være med i arbejdet med Ny Nordisk Skole, fordi de kan være med til at hjælpe institutionerne med at løfte fagligheden i skoler og institutioner. Gennem Kontaktbørsen kan organisationerne for eksempel bidrage med særlig viden, være med til at skabe anderledes lærings- og undervisningsforløb eller bare inspirere til nye måder at arbejde på", lyder det fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Det er en del af projekt Ny Nordisk Skole, at alle skoler, institutioner og ungdomsuddannelser skal samarbejde i netværk med institutioner, der er forskellige fra dem selv, og med den nye kontaktbørs vil ministeriet gøre det lettere også at inddrag eksterne aktører. Det kan for eksempel være uddannelses- og vidensinstitutioner, foreninger, organisationer, biblioteker og kulturelle netværk, der vil kunne få rollen som ressourcepartnere for de konkrete forandringsprojekter

Vidensbank skal samle inspiration

Samtidig oprettes en vidensbank, hvor skoler kan lægge oplysninger ind om deres arbejde. Det skal gøre det nemt at søge information om det lokale arbejde og lade sig inspirere til at udvikle egen praksis. Undervisningsministeren opfordrer skolerne til at gøre brug af muligheden:

"Åben deling af viden om egen praksis er central for Ny Nordisk Skole. Med lanceringen af Videndelingsbanken styrker vi nu også den dimension", lyder det fra ministeriet.

Læs mere

Se mere i Kontaktbørsen