"Vi har fremlagt en plan, der er ansvarlig og realistisk, men som på ingen måde løser vores rekrutteringsudfordringer. Tværtimod”, siger Stefan Hermann.

Ny læreruddannelse i Hillerød vil være klar næste år

En ny læreruddannelse i Hillerød skal efter planen åbne sommeren 2023. Uddannelsen vil få plads til 66 nye studerende om året.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et bredt flertal på Christiansborg blev sidste år enige om, at det også skal være muligt at læse til lærer i Hillerød og Svendborg.

Det skete i forbindelse med aftalen om at flytte en række videregående uddannelser fra landets fire største byer til provinsen.

Det er Københavns Professionshøjskole (KP), der skal drive læreruddannelsen i Hillerød, og de har nu fremlagt en plan for læreruddannelsen og deres øvrige uddannelser.

KP regner med, at den nye læreruddannelse i Hillerød skal have plads til 66 nye lærerstuderende om året, skriver professionshøjskolen i en pressemeddelelse.  

Pladserne findes ved at udflytte studiepladserne fra de nuværende læreruddannelser på Frederiksberg og Vesterbro.

Det fremgår, at det er planen "at tage hul på udflytningen af pladser på læreruddannelsen fra sommeren 2023".

"Vi har primært udflyttet studiepladser på vores sygeplejerskeuddannelse, da vi her i forvejen må afvise kvalificerede ansøgere i København. Det er ikke tilfældet for vores lærer- og pædagoguddannelser, hvor vi har masser af ledige pladser i København",siger rektor på Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann og tilføjer: "Men det er langt fra sikkert, at alle vores ansøgere vil følge med til Hillerød eller omegn, og det er også i Storkøbenhavn, at hospitalerne i høj grad mangler arbejdskraft. Så det er langt fra en optimal løsning", 

Plan indeholder færre studiepladser end aftalens krav

KP skal ifølge den politiske aftale udflytte mindst 500-550 studiepladser indenfor lærer-, pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelsen samt etablere 150 nye pladser.

Ifølge rektor Stefan Hermann vil det dog ikke være forsvarligt at udflytte og etablere så mange studiepladser. Derfor har Københavns Professionshøjskole i den nuværende plan peget på 330 studiepladser.

"Vi har som uddannelsesinstitution et ansvar for at levere dygtige dimittender til hovedstadsregionen. Der er allerede i dag stor mangel på lærere, pædagoger og sygeplejersker, og vi ser ind i en demografisk udvikling i Region Hovedstaden med flere ældre og flere børn. Så vi har fremlagt en plan, der er ansvarlig og realistisk, men som på ingen måde løser vores rekrutteringsudfordringer. Tværtimod", siger han.

Powered by Labrador CMS