Læreruddannelsen
0   6

Nye læreruddannelsesfilialer i Holstebro, Fredericia og Svendborg godkendt

Foruden Svendborg er der nu også udsigt til nye læreruddannelsesfilialer i Fredericia og Holstebro. Ansøgningerne fra henholdsvis professionhøjskolerne UCL og Via er netop godkendt af uddannelses- og forskningsministeren.

"Tre ud af fire af de ansøgninger, der er godkendt, er uddannelser uden for de fire største byer", fortæller  uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i en pressemeddelelse.

"Det er meget positivt, og der er grund til at rose uddannelsesinstitutioner, kommuner og lokalt erhvervsliv rundt om i Danmark, der har arbejdet for at få skabt nye uddannelsesmuligheder til gavn for de unge og for udviklingen lokalt".

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole søgte allerede efter udflytningsaftalen i foråret om oprettelse af en  læreruddannelsesfilial i Svendborg. I efterårsrunden har UCL så også søgt om at oprette en filial på den anden side af Lillebælt, i Fredericia, og Via har søgt om en filial i Holstebro. Alle tre ansøgninger er nu godkendt.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i juni 2021 en politisk aftale om at skabe flere og bedre uddannelsesmuligheder uden for de fire største byer. Som en del af aftalen besluttede aftalekredsen ekstraordinært at prioritere i alt 537 mio. kr. til etablering af 21 konkrete uddannelsesudbud på det videregående uddannelsesområde, som skal etableres i perioden 2021-2026, samt to kunstneriske uddannelser.

Artiklen fortsætter under banneretKommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
478 andre er allerede tilmeldt