Andreas Rasch-Christensen stopper som fodboldskribent for at hellige sig arbejdet som folkeskoleforsker.
Andreas Rasch-Christensen stopper som fodboldskribent for at hellige sig arbejdet som folkeskoleforsker.

Fodboldbog giver skoleforsker sag på halsen

Forskningschef på Via University College Andreas Rasch-Christensen er stoppet som fodboldblogger på TV2, efter hans virke som fodboldskribent har været ramt af anklager for plagiat.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sin fritid har Andreas Rasch-Christensen skrevet en bog om fodboldspilleren Luis Suárez.

Bogen har en række sammenfald med fodboldskribenten Asker Hedegaard Boyes tekster. Udover teksten i bogen, er det kommet frem, at der også har været dele af Andreas Rasch-Christensens fodboldblogs på tv2.dk, hvor der har været tekst-bidder, der var identiske med andre af Asker Hedegaard Boyes tekster. De to sager er beskrevet på fodboldskribenten Asker Hedegaard Boyes blog (se link til højre).

Som en konsekvens af anklagerne er samarbejdet mellem TV2 og Andreas Rasch-Christensen stoppet.

"Man kan selvfølgelig ikke skrive på tv2.dk, heller ikke selv om det er ulønnet blog i eget navn, når sådan noget forekommer, så vores sportsredaktion afbrød samarbejdet omgående, da vi fik kendskab til det", siger Peter Brüchmann, der er digital chef på TV2.dk, til mediet Mediawatch.

Sætter fodboldskrivningen på stand by

Andreas Rasch-Christensen fortæller, at samarbejdet er afsluttet efter gensidig aftale.

"Jeg har skrevet en blog på TV2, der er blevet kritiseret - med rette. Så jeg fortsætter ikke med at skrive fodboldblogs", siger Andreas Rasch-Christensen.

"Jeg har kastet mig over at skrive om min store passion og fritidsinteresse - fodbold. Det har jeg gjort i en bog, og det har jeg gjort på en blog. Der har jeg begået nogle indiskutable fejl, og det er sket indenfor en genre, jeg ikke har været godt nok klædt på til at håndtere", siger Andreas Rasch-Christensen.

"Det beklager jeg, og det undskylder jeg over for de folk, der har været involveret. Det betyder også, at jeg ikke har været dygtig nok til at skrive indenfor den genre, så det sætter jeg på stand by", siger han.

Hvorfor var der ikke et rødt lys, der blinkede hos dig, da du skev, som du gjorde?

"Det kan let komme til at lyde som bortforklaringer. Slutresultatet er, at jeg har begået nogle fejl. Jeg har ikke været dygtig nok til at skrive indenfor den genre. Det har jeg også oplevet blandt andet gennem det, som Asker har påpeget. Jeg har ikke på nogen som helst måde bevidst plagieret - eller villet stjæle noget fra nogen. Slutresultatet er, at jeg ikke har gjort mit arbejde indenfor min fritidsinteresse og min passion godt nok", siger Andreas Rasch-Christensen.

Hvordan er der forskel på fodboldskribenten Andreas Rasch-Christensen og forskeren Andreas Rasch-Christensen?

"De to verdener er adskilt. Jeg er forskningschef og har mit eget forskningsområde indenfor folkeskolen. Det er adskilt fra min private passion inden for fodbold. Der er mange, der er uenige med mig, men der er ikke nogen, der kan sætte en finger på min forskning. Fremadrettet vil jeg bruge min tid på mit professionelle liv - som forskningschef og skoleforsker. Det er to forskellige genrer. Bloggenren er en journalistisk produktionsgenre. Den har jeg ikke været god nok til. Når jeg skriver om min forskning omkring folkeskolen, gør jeg det ud fra de forhåndenværende faglige kriterier, det har jeg altid gjort, og det er der ikke nogen, der har beklikket mig for at gøre", siger Andreas Rasch-Christensen.

Harald Mikkelsen, der er rektor på Via University College, bakker op om sin forskningschef.

"Det er netop noget, han har gjort i sin fritid. Jeg har ikke læst bogen, derfor har jeg ikke nogen konkret holdning til, hvad det er, der burde være behandlet på en anden måde. Men jeg har fuldstændig tillid til ham i den rolle han har som forskningschef. Det her er ikke noget, der berører ham professionelt. Jeg mener, at det er en privat sag", siger Harald Mikkelsen.

Læs mere

"Plagiat" - på AskerHedegaard Boyes blog

Plagiat II - på Asker Hedegaard Boyes blog

"Sportskommentatoranklaget for plagiat" - på journalisten.dk

 

 

Powered by Labrador CMS