Christine Antorini er administrerende direktør for Life Fonden.

Life bliver selvstændig fond

Novo Nordisk Fonden har nu etableret Det naturvidenskabelige undervisningsinitiativ Life som en selvstændig fond. Life udvikler og leverer undersøgelsesbaseret naturfagsforløb til skolerne. Christine Antorini er administrerende direktør.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I samarbejde med virksomheder og vidensmiljøer udvikler Life naturfagsforløb til skolerne. Novo Nordisk Fonden forventes at bevilge op til 272 millioner kroner til Life for perioden 2021-2022, oplyser fonden i en pressemeddelelse. De første 10 år vil der blive tale om en bevilling på knap 1,9 milliarder kroner.

Life Fondens formål er at bidrage til at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt at styrke motivationen og interessen for naturvidenskab hos børn og unge. Life står for Læring, Ideer, Fascination og Eksperimenter.

Gror soyabønner bedst med eller uden bakteriekultur?

Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, bliver bestyrelsesformand i Life Fonden. Christine Antorini er administrerende direktør. Bestyrelsen vil blandt andet bestå af rektor på IT Universitetet Martin Tvede Zachariasen, rektor på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Jette Rygaard og bestyrelsesformand for DTU Per Falholt. 

Nu kan skoler over hele landet arbejde med Life-forløb

I år har Life lanceret tre naturfaglige undervisningsforløb til grundskolen og åbnet den digitale læringsplatform MY:LIFE. I 2021 åbner det nye læringscenter Life Campus i Lyngby. Fonden forventer at udvikle fire nye forløb til grundskoler og gymnasiale uddannelser næste år. 

Life Talk: En lille bid af Månen