Pia Olsen Dyhr: Tænk hvis det var en læge eller en advokat, der blev bedt om at arbejde i 24 timer, men kun fik løn for halvdelen...

SF: Lærerne skal have løn, når de er på lejrskole

”Nu må det holde op. Selvfølgelig skal man have løn, mens man er på arbejde - også på lejrskole”, skriver formand for SF Pia Olsen Dyhr på Facebook. Det glæder folketingskandidat for partiet Jacob Mark, som mener, det er tid til et opgør med Lov 409.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Tænk hvis det var en læge eller en advokat, der blev bedt om at arbejde i 24 timer, men kun fik løn for halvdelen... Det sker nok ikke så tit. Vi er derfor nødt til at få evalueret skolereformen og rettet op på fejl og mangler. Og lærerne, forældre og børn skal selvfølgelig inddrages i det. Det er vores alles folkeskole, og det skal den også være fremover", fortsætter Pia Olsen Dyhr på sin Facebookprofil.

SF-kandidat: "Sæt folkeskolen fri - tag et opgør med Lov 409"

Folketingskandidat for SF og byrådsmedlem i Køge Jacob Mark har dette slogan på Facebook:

"Sæt folkeskolen fri - tag et opgør med Lov 409"

"Jeg mener, det er fuldstændigt forkert, at man kan forvente, at lærere skal arbejde gratis ti timer. Det er noget man i første omgang kan tage et opgør med. Men der er langt mere i Lov 409, der skal gøres op med. Man skal gøre op med den regneark-tankegang", siger Jacob Mark til folkeskolen.dk

Han var meget ked af, at SF i 2013 stemte ja til Lov 409, og er derfor også meget glad for Pia Olsen Dyhrs udmelding på Facebook.

 

(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

 

"Vi får ikke succes med folkeskolereformen, før man tager et opgør med lov 409. Og jeg synes, der er mange gode intentioner med folkeskolereformen", siger han.

DLF tabte lejrskolesag mod KL

Konkrete forslag til ændringer

Han har fem punkter, som han vil arbejde for, hvis han bliver valgt.  

"Vi skal forholde os til, hvordan vi kan sikre en velforberedt undervisning. Vi skal sikre, at lærerne rent faktisk får løn for de timer, de arbejder. Der skal følges op på ILO's kritik af regeringen og lovindgrebet ved at gennemgå de beregninger, der ligger bag lovindgrebet. Den politiske styring af lærernes overenskomst skal slippes, og arbejdsmarkedets parter skal genforhandle. Vi skal sikre at lønmodtagernes organisationer i fremtiden er med i de udvalg, der skal arbejde med lærernes arbejdstid, så det ikke kun er arbejdsgiverne, der er med", lyder det fra Jacob Mark.  

"I stedet for blot at kritisere, så prøver jeg at komme med et bud på, hvad man skal gøre om". 

Folkeskolens kandidatprøve: Hvilken kandidat er du mest enig med?