Værsgo: 
30 ideer til den åbne skole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med skolereformen er der lagt op til mere samarbejde mellem skole og samfund, men hvordan er det lige, at man får gjort det til virkelighed? Det har centralbibliotekerne et svar på; de har udarbejdet et idekatalog med 30 eksempler på samarbejde mellem skoler og biblioteker. Eksemplerne er fra den virkelige verden, og erfaringerne kommer fra biblioteker i hele landet. Kataloget er delt op i følgende emner: Understøttende undervisning, læselyst, digital dannelse, kreative børn, et socialt bidrag, kulturelle oplevelser og biblioteksbesøg. Idekataloget er udviklet for at synliggøre de mange muligheder for samarbejde mellem skole og bibliotek og give inspiration til, hvordan biblioteker kan være en del af den åbne skole.

Idekataloget hedder »Biblioteks- og skolesamarbejder: Idekatalog« og er første hit på Google, hvis du søger på navnet. Ellers kan det også findes via Kulturstyrelsens hjemmeside.