»Det er ikke lige de gange, vi plejer at gå på«, siger lærer Nils Wedel om sine møder på Christiansborg.

Lærer fik klasseledelse på forhandlingsbordet

Dansk Folkepartis mærkesag om ro i klassen blev pludselig til et reformudspil om klasseledelse. Det skete, da lærer Nils Wedel havde lagt sin vej forbi Christiansborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ro i klassen, det er lige, hvad der er brug for, tænker lærer Nils Wedel. Han sidder i sin bil og læser et læserbrev på b.dk på sin telefon. Det er skrevet af undervisningsordføreren for Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen, der argumenterer for ro, rammer og regler i undervisningen.

Nils Wedel sender med det samme en kronik om klasseledelse, som han lige er blevet færdig med at skrive, til undervisningsordføreren. Det er en fredag aften ved 19-tiden.

Tre kvarter efter kommer der en e-mail fra Alex Ahrendtsen. Kan Nils Wedel komme ind til undervisningsordføreren på mandag klokken 10? Og kan han omformulere det, der står i kronikken, til nogle konkrete tiltag, som undervisningsordføreren kan tage med til forhandlingerne om folkeskolereformen i forligskredsen klokken 13?

Jep, det kan Nils Wedel godt. Mandag møder han op på Alex Ahrendtsens kontor med nogle punkter: Loven skal forpligte skolelederen på, at skolen bedriver god klasseledelse. Loven skal forpligte lærerteamene til at udføre klasseledelse, og de skal dokumentere, at de gør det. Skolen skal gennemføre obligatoriske kurser i god klasseledelse.

V, K og O tager lærerens forslag med til forhandlingerne

Alex Ahrendtsen er begejstret. Han ringer til Venstres undervisningsordfører Karen Ellemann. Hun er på sit kontor på Christiansborg, og Ahrendtsen og Wedel haster nu op til Ellemann, som selv har en fortid som lærer. Også hun ser lyset, og inden mødet hos børne- og undervisningsministeren kommer Konservative også med på vognen.

Og pludselig er klasseledelse på forhandlingsbordet i forligskredsen.

»Jeg er noget benovet over den medfart, som mine tanker om klasseledelse har fået efter mit møde på Christiansborg. Det er ikke lige de gange, vi plejer at betræde. For mig er det jo bare noget fagligt«, siger Nils Wedel, der i øjeblikket skriver cand.pæd.-speciale om netop klasseledelse.