"Vi lever i en tid med fake news, konspirationer og direkte målrettet misinformation, som er svær at navigere rundt især for de børn og unge mennesker", siger regitze Flannov.

DLF: Bevar gratis opslagsværk på finansloven

Det digitale opslagsværk lex.dk står til at lukke, hvis ikke der tilføres midler på den kommende finanslov. Det vil være et kæmpe tab for undervisningen, lyder det fra udvalgsformand i Lærerforeningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være slut med det digitale opslagsværk lex.dk, der giver gratis adgang til 225.000 artikler skrevet af danske forskere. For kommer der ikke nye penge på den kommende finanslov, må sitet lukke.

Det vil være et stort tab for undervisningen i folkeskolen og resten af uddannelsessystemet, lyder det fra formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening Regitze Flannov.

"Undervisningen bygger i høj grad på adgang til digitale videnskilder, og eleverne er derfor ofte på nettet, hvor de skal søge information", siger hun.

"Her møder eleverne desværre store mængder af misinformation, som bevidst eller ubevidst fylder i elevernes søgninger, når de skal deltage i undervisningen".

"Derfor er det helt afgørende, at vi som lærere har et sted, vi kan henvise eleverne til, hvor eleverne kan søge information, som er faktatjekket"

I dag får danske elever fri adgang til 'platform for autoritativ viden' 

Vitalt med troværdig informationskilde

Regitze Flannov kalder lex.dk for et "unikt og uundværligt" opslagsværk.

"Vi lever i en tid med fake news, konspirationer og direkte målrettet misinformation, som er svær at navigere rundt især for de børn og unge mennesker. Derfor er det helt vitalt, at vi som lærere kan henvise vores elever til informationskilder, vi stoler på", siger hun

Opslagsværket blev lanceret i maj sidste år. Det er Trap Danmark, Gyldendal og G.E.C. Gads Fond, som står bag. Adgangen til sitet er gratis, og hver måned søger 1,2 millioner danskere.