'Vi har oplevet, at både politikere og forvaltning i begge kommuner ikke har styr på, hvor mange læreruddannede lærere der er ansat', siger formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen.
"Vi har oplevet, at både politikere og forvaltning i begge kommuner ikke har styr på, hvor mange læreruddannede lærere der er ansat", siger formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen.

Lærerkreds om lærer-millioner: Kommuner har ikke styr på antallet af lærere

Rød blok præsenterede i går en model, der skal sikre, at finanslovspengene går til flere lærere. I Herning er den lokale lærerforening dog bekymret for, at kommunen ikke har styr på, hvor mange lærere de rent faktisk har ude på skolerne.

Publiceret

Sådan stiger beløbet år for år

Regeringen og aftalepartierne harafsat 275 millioner kroner i år, 400 mio. kr. i 2021, 550 mio. kr.i 2022 og 807 mio. kr. fra 2023 og frem.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores finanslovsmillioner må kun gå til ekstra løn- og pensionsudgifter, og I skal efterfølgende regnskabsmæssigt kunne dokumentere, at pengene er gået til at ansætte flere lærere.

Sådan lyder den model, partierne i rød blok i går præsenterede. Modellen er en udmøntning af de finanslovspenge, som partierne blev enige om at tildele folkeskolen i finanslovsaftalen tilbage i december. 

Kommunerne får samlet 275 millioner kroner til at ansætte ekstra lærere i år, og pengene bliver fordelt efter elevtallet i de enkelte kommuner.

Aftale gælder kun for i år

Gårsdagens aftale indeholder kun en model for udmøntningen af dette års finanslovstilskud. Det vil sige, at det endnu ikke vides, hvordan de 400 millioner ekstra millioner næste år skal udmøntes. 

"Det har hele tiden været meningen, at aftalen i første omgang kun skulle gælde et år her i starten, og så tager vi et kig på modellen igen. Det kan være, at vi vælger samme model næste år, men det er for tidligt at sige", siger undervisningsordfører Jakob Sølvhøj.

Det er ikke lykkedes redaktionen at få en kommentar fra direktør for børn og fællesskaber i Ikast-Brande Kommune.

Powered by Labrador CMS