To-lærer-ordning
6   8

KL og regeringen vil bruge ekstra skolemillioner på styrket inklusion

De ekstra millioner, som er afsat på finansloven, til folkeskolen, skal bruges til at sikre alle elever undervisning af høj kvalitet gennem ansættelse af flere lærere fx til tolærerordninger til gavn for inklusionen, lover KL og regeringen hinanden.

Sent fredag eftermiddag faldt aftalen mellem KL og regeringen om den kommunale økonomi for 2021 på plads. På baggrund af coronaepidemien løftes kommunernes serviceramme i 2021, ligesom anlægsloftet hæves også næste år, så kommunerne får mulighed for at øge investeringer og dermed understøtte beskæftigelsen. Folkeskolen har fået et enkelt afsnit i aftalen, nemlig om udmøntningen af de ekstra millioner til folkeskolen, som er afsat på finansloven fra og med i år:

"Der er brug for et tæt samarbejde om at sikre folkeskolen de nødvendige rammer og ressourcer, så lærerne kan give alle elever en undervisning af høj kvalitet. Parterne vil derfor anvende de afsatte midler på finansloven for 2020 til ansættelse af flere lærere med henblik på at øge kvaliteten i undervisningen fx via øget brug af tolærerordninger til at styrke de inkluderende læringsmiljøer". 

Artiklen fortsætter under banneret

Flere lærere i folkeskolen 

Med finansloven for 2020 er afsat 0,3 mia. kr. i 2020, 0,4 mia. kr. i 2021, 0,6 mia. kr. i 2022 og 0,8 mia. kr. 2023 til løft af folkeskolen. 

Den præcise aftale mellem finanslovspartierne om, hvordan folkeskolepengene skal udmøntes, og hvordan man vil sikre, at de faktisk går til flere lærere, er endnu ikke på plads.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt