Socialdemokraternes folkeskoleordfører, Troels Ravn vil gøre kanon frivilig.
Socialdemokraternes folkeskoleordfører, Troels Ravn vil gøre kanon frivilig.

Flertal vil gøre kanon valgfri

Med regeringspartierne i spidsen vil et flertal i folketinget indstille til at gøre kanon i dansk og historie frivillig. En ophævelse af kanon skal igennem folkeskole-forligskredsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kanon er obligatorisk i historie og dansk. Men som fagbladet Folkeskolen den 12. januar kunne dokumentere, opfatter halvdelen af historie- og dansklærerne kun kanon som en inspirationskilde. Og nu vil regeringen samt Liberal Alliance og Enhedslisten gøre kanonen på de to områder frivillig. Det blev resultatet af torsdagens forespørgselsdebat i Folketinget.

Som en udløber af debatten krævede Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative forsat at beholde kanon som obligatorisk for lærerne.

Lærere føler sig ikke bundet af kanon

Vil ikke detailstyre De resterende partier stillede et modforslag. Socialdemokraternes folkeskoleordfører, Troels Ravn, hæfter sig ved resultaterne af Folkeskolens undersøgelse fra januar og fortæller, at de to forslag er resultatet af en principiel værdidebat.

"Vi vil ikke ind og bestemme, hvordan og hvad en lærer skal undervise i. Så længe de holder sig inden for folkeskolens rammer", siger Troels Ravn til folkeskolen.dk. Han fortæller, at kanon, indtil andet er besluttet, fortsat skal være obligatorisk.

Der skal stemmes om de to beslutningsforslag på tirsdag, og Troels Ravn fortæller, at han regner med, at forslaget om at gøre kanon frivilligt bliver vedtaget.

Næste skridt bliver, at folkeskoleforligskredsen skal forholde sig til forslaget. I forligskredsen sidder udover regeringspartierne Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre. Alle partier i forligskredsen skal nikke til nye lovforslag, så det er ikke givet, at både forligskreds og kanon overlever.

Radikale: Lærerne skal ikke tvinges til at undervise efter kanon

Powered by Labrador CMS