Karakterer i arbejdsindsats, orden og adfærd foruden fagkaraktererne. Det bliver nu afprøvet i et forsøgsprogram.
Karakterer i arbejdsindsats, orden og adfærd foruden fagkaraktererne. Det bliver nu afprøvet i et forsøgsprogram.

Aftale: Forsøg med karakterer for arbejdsindsats, orden og adfærd

Undervisningsministerens forslag om karakterer for flid er mundet ud i en politisk aftale om et nyt program, hvor skoler kan forsøge sig med karakterer for arbejdsindsats, orden og adfærd.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens samtlige partier i folkeskolens forligskreds er enige i aftalen om de nye test, der skal afløse de nationale test, står det til gengæld klart, at de er rygende uenige om karakterers betydning i folkeskolen.

Derfor er de blevet enige om at udnytte uenigheden konstruktivt til at iværksætte et nyt flerårigt forsøgs- og udviklingsprogram om karakterer, evaluering og bedømmelse i en særlig delaftale ved siden af den brede aftale om Folkeskolens Nationale Færdighedstest.

Det betyder blandt andet, at skoler landet over kan søge om at få lov til at iværksætte forsøg med standpunktskarakterer for arbejdsindsats i 8.-10. klasse eller med standpunktskarakterer for orden og adfærd i 8.-10. klasse.

Powered by Labrador CMS