Debat

Video-opskrifter gør en stor forskel

Jeg har oprettet en Youtube kanal med video-opskrifter, som gør en overraskende stor forskel i min undervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har oprettet en Youtube kanal "Mad i trin", som har vakt stor interesde i specialpædagogiske foreninger, men de kan også sagtens være relevante i den almene undervisning. 

Jeg er lærer på en specialskole og har altid været optaget af, at gøre mine elever så selvstændige som muligt, da jeg mener, at det skaber større livslyst og glæde. Derfor har det altid faldet mig naturligt at være undersøgende og nysgerrig på, hvordan jeg kan tilbyde mine elever værktøjer, som kan hjælpe dem godt på vej mod et selvstændigt liv indenfor mulughedens grænser. 

Jeg indledte et projekt hvis formål var at finde en undervisningsform, som i højere grad tilgodeså mine elevers behov for visuel støtte og guidning, samtidig med at de blev mere selvstændige og deltagende. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Svaret fandt jeg, da jeg begyndte at producere video-opskrifter, som jeg præsenterede for mine elever. I disse kunne mine elever få en visuel guidning på deres mobil eller tablet. Det kunne ske i et individuelt tempo og instrukserne kunne vises flere gange, hvis der var behov herfor. Resultatet overraskede en garvet speciallærer. I dag arbejder mine elever selvstændigt i madlavningen og undervisningen er forvandlet fra kaos til læring og hygge. 

Video-opskrifterne er produceret med henblik på elever med særlige behov, men kan også sagtens bruges i almenområdet. Indtil videre er projektet et amatørarbejde i samarbejde med mine fire børn i alderen 2-13 år.

Hvis du har lyst til at bruge vores video-opskrift med dine elever, så kan du finde dem på Youtube under navnet "Mad i trin". Abonnér og tryk på klokken hvis du ønsker flere børnevenlige video-opskrifter. Du er også meget velkommen i facebook-gruppen "mad i trin", hvor du altid kan skrive til mig, hvis du har en opskrift, som du ønsker i video-udgave. Det er ganske gratis.

Tak fordi du læstr med

Mvh Dorthe Berg Nielsen

Powered by Labrador CMS