Rosa Lund har været børne- og uddannelsesordfører for Enhedslisten siden 2011, men efter valget i går står hun til at ryge ud af folketinget.
Rosa Lund har været børne- og uddannelsesordfører for Enhedslisten siden 2011, men efter valget i går står hun til at ryge ud af folketinget.

Et par undervisnings-ordførere står til at ryge ud

Efter gårsdagens valggyser og en borgerlig sejr, er folketingskandidaternes personlige stemmer i gang med at blive talt op. Meget tyder på, at uddannelsesordførerne Daniel Rugholm (Konservative), Rosa Lund (Enhedslisten) og Louise Schack Elholm (Venstre) ikke kommer ind.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fintællingen og opgørelsen over de personlige stemmer begynder her til formiddag. og den endelige fordeling af pladserne i Folketinget er formentlig klar i løbet af eftermiddagen. Ifølge Politiken står flere uddannelsesordførere til at miste deres plads.

Rosa Lund, der de sidste fire år har været uddannelsesordfører for Enhedslisten, ser ikke ud til at blive genvalgt, selvom partiet er gået to mandater frem, og vælgerlussingen til Det Konservative Folkeparti betyder, at børne- og uddannelsesordfører Daniel Rugholm ikke længere har arbejde i Folketinget. Derudover er folkeskoleordfører Louise Schack Elholm for Venstre også dømt ude.   

Både den afgående socialdemokratiske undervisningsminister Christine Antorini og partifællen Annette Lind ser ud til at være sikret endnu en valgperiode. Det sammen gælder Lotte Rod (Radikale), Merete Riisager (Liberal Alliance), Annette Vilhelmsen (SF) og Alex Ahrendsen (Dansk Folkeparti). 

Powered by Labrador CMS