Christian Christrup Kjeldsen er ny leder af Nationalt Center for Skoleforskning.
Christian Christrup Kjeldsen er ny leder af Nationalt Center for Skoleforskning.

Generationsskifte i toppen af Nationalt Center for Skoleforskning

Professor Lars Qvortrup er netop stoppet som leder af DPU's skoleforskningscenter for at koncentrere sig om at forske. Ny leder bliver Christian Christrup Kjeldsen, som især vil opprioritere førskoleområdet og samarbejde med læreruddannelserne om forskning i skolefagene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

31. maj udløb professor Lars Qvortrups kontrakt på at lede Nationalt Center for Skoleforskning (NCS), og det er blevet anledning til et generationsskifte på lederposten.

"Det har hele tiden været planen at jeg skulle stoppe, når min kontrakt udløb", fortæller Lars Qvortrup til folkeskolen.dk. "Jeg er blevet 69, og vil gerne koncentrere mig om nogle spændende forskningsprojekter de sidste år af mit arbejdsliv".

DPU's viceinstitutleder Christian Christrup Kjeldsen, som tidligere har været vicecenterleder for NCS, har nu overtaget ledelsesposten. Det har været meningen allerede ved grundlæggelsen af National Center for Skoleledelse, at han skulle have den post, når Lars Qvortrups tre-årige kontrakt udløb, fortæller han.

"En af mine ambitioner er at etablere samarbejder med UC'erne om skolens fag og at få førskoleområdet ind i centeret. Men der er ikke lagt op til, at centerets arbejde skal ændres radikalt, det er gennem de mange små beslutninger, jeg kommer til at sætte mit præg", fortæller Christian Christrup Kjendsen.

"Jeg har en baggrund som skolelærer og har stået derude og mærket skolen på egen krop. Det kommer måske også til at gøre en forskel. Der bliver mindre fokus på school effectiveness og mere på den mangfoldighed, der eksisterer inden for skole- og daginstititionsforskning". 

Powered by Labrador CMS