”Vi er alle interesserede i, at folkeskolen skal udfordre alle elever og sikre, at alle flytter sig mest muligt. Der er karakterer for arbejdsindsatsen ikke den rette vej at gå', siger formand for lærerforeningens undervisningsudvalg Regitze Flannov.
”Vi er alle interesserede i, at folkeskolen skal udfordre alle elever og sikre, at alle flytter sig mest muligt. Der er karakterer for arbejdsindsatsen ikke den rette vej at gå", siger formand for lærerforeningens undervisningsudvalg Regitze Flannov.

Ministerens flidskarakterer får hård modtagelse: "Hvor pokker kom det fra? Hvem ønsker det?"

Hverken lærerne, elever eller forældrene ser nogen ide i, at eleverne fremover også skal have karakterer for deres arbejdsindsats, som undervisningsministeren foreslår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nuværende karaktersystem anerkender ikke elevernes arbejdsindsats, og derfor bør de fremover også have karakterer alene for deres indsats - i hvert af deres fag.

Det foreslog børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) torsdag som optakt til de politiske forhandlinger om en erstatning for de nationale test.

Men allerede inden ministeren her til morgen nåede at lægge forslaget på bordet til forhandlingerne, er det blevet mødt af massiv modstand fra både centrale organisationer på området og fra regeringens støttepartier.

SF-ordføreren kritiserer ministeren for med forslaget at udvise "en mangel på forståelse for, hvordan børn fungerer".

De Radikales ordfører Lotte Rod har heller intet positivt at sige om den mulige udsigt til flere karakterer.

"Vi er ikke ret gode til at lære vores børn, at ting giver mening i sig selv. Det hele kommer til at handle om, at man skal gøre tingene for at opnå noget: en højere karakter, en god uddannelse eller et bestemt job. Det gør ikke én glad. Det gør en sårbar", skriver hun på Facebook.

Overfor Jyllands-Posten erklærer Venstre og Konservative sig hverken enige eller uenige med ministerens forslag.

Powered by Labrador CMS