Jeg kan garantere, at regeringen fortsat vil arbejde målrettet for at gøreop med polarisering og parallelsamfund på bl.a. Børne- og Undervisningsministeriets område, lover undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringen har også kig på at undgå skæv elevsammensætning i folkeskolen

Det er ikke kun i gymnasiet, den socialdemokratiske regering vil se på elevfordelingen. I første omgang er det kommunerne, der skal arbejde for at nedbringe antallet af skoler med en 'skæv elevsammensætning', men regeringen er også klar til at se på lovgivningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommuner sender elever på tværs af skoledistrikter

De Konservatives Mette Abildgaard har spurgt undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, om hun kan garantere, at regeringen ikke vil indføre elevfordelingsregler for folkeskoler og friskoler i stil med dem, der netop er aftalt på det gymnasiale område. Men den eneste garanti, Pernille Rosenkrantz-Theil udsteder i sit svar, er at regeringen fortsat vil arbejde målrettet for at gøre op med polarisering og parallelsamfund - også på Børne- og Undervisningsministeriets område.

Tosprogede elever klarer sig fagligt bedst på den lokale skole

Hun henviser til, at regeringen allerede i sit forståelsespapir med Radikale, SF og Enhedslisten har sat som mål, at elevoptaget på både skoler og ungdomsuddannelser bedre afspejler befolkningens sammensætning. I sidste uge indgik en række partier så en aftale på gymnasieområdet, der bl.a. skal forhindre tendenser til etnisk opdelte gymnasier. Og på folkeskoleområdet indgår emnet i aftalen med KL om kommunernes økonomi, som også faldt på plads i juni.

Økonomiaftale: Ikke råd til forbedringer af folkeskolen

Her står, at KL og regeringen er enige om, at "det kan bidrage positivt til både integrationen og sammenhængskraften i samfundet bredt set, hvis elevsammensætningen i folkeskolen afspejler det omkringliggende samfund". Kommunerne påtager sig derfor at arbejde for at nedbringe antallet af folkeskoler med en skæv elevsammensætning. Og regeringen og KL vil i  fællesskab se på, hvordan kommunerne "fleksibelt kan arbejde med elevsammensætningen i folkeskolen".

Læs mere

Ft.dk: Undervisningsministerens svar