Anmeldelse

Læsevanskeligheder og selvværd
Læsevanskeligheder og selvværd

Læsevanskeligheder og selvværd

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ordblindhed findes ikke", sagde en psykolog til mig engang i 80'erne, da jeg rådførte mig med ham om en elevs læsevanskeligheder. Den pædagogisk-psykologiske mode skifter. I dag er der ingen tvivl om, at fænomenet findes.

Fakta:

Titel: Læsevanskeligheder og selvværd

Forfatter: Yvonne Lund

Pris: 122,50 kroner

Sider: 75 sider

Type: Bog

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Mange lærere ved ikke så meget om ordblindhed, og derfor bliver støtten ofte sat ind for sent. Denne bog er en lettilgængelig introduktion til lærere, der ikke har særlig indsigt i læsevanskeligheder. Den gennemgår enkelt og klart karakteristiske kendetegn på ordblindhed og beskriver også grundigt, hvilke symptomer man kan iagttage på forskellige klassetrin.

Bogen handler imidlertid også om de psykologiske aspekter og de mange kompenserende manøvrer, det ordblinde barn benytter sig af for ikke at få afsløret sin manglende færdighed i at læse og stave. Ordblindhed kan føre til tab af følelse af selvværd og skabe store psykiske og sociale problemer.

I afsnittet "Bryd mønsteret" beskrives helt konkret, hvad skolen, lærerne og forældrene kan gøre for at støtte en positiv identitetsudvikling og gennemførelse af et uddannelsesforløb.

Nogle unge beskriver i et afsnit deres oplevelser med at være ordblinde. De beskriver deres problemer, men også gode oplevelser med lærere og forældre, som har hjulpet dem til at finde gode løsninger, så de kan leve et værdigt liv.

En glimrende introduktion til ikke-specialister, som har brug for at orientere sig i emnet på en klar, overkommelig og konkret måde.
Powered by Labrador CMS