Her læser ungerne, og der skulle de gerne blive ved med. Hvis din PLC gør en indsats for at bevare læseglæden, så er den måske Årets PLC 2021.

Årets PLC: Hvem er bedst til at stoppe bogdrop?

Gør dit PLC noget ekstra for at få fat i bogdropperne? Så kan det være, det skal kåres til Årets PLC 2021.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det behøver ikke at være stort og flot, hvis bare det virker. Prisen som Danmarks bedste PLC 2021 skal denne gang til et pædagogisk læringscenter, der arbejder med at løfte læseglæden hos bogdroppere. Det kan fælleslæsninger, læseklubber eller læsekontrakter, tiltag for ordblinde elever, elever med dansk som andetsprog eller bare for ganske almindelige skoleklasser, hvor bogen er blevet droppet.

Du kan nominere dit eget PLC eller bede din leder om at gøre det. Man kan selvfølgelig også nominere en anden skole, som gør noget ekstraordinært for bevare læseglæden hos de elever, der er i fare for at lægge bøgerne på hylden.

Årets PLC aftabuiserer læsevanskeligheder

Prisen for Årets PLC uddeles af Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre på foreningens årsmøde i august 2021. Ansøgningsfristen er 3. maj 2021, og nominering sker på foreningens hjemmeside www.kfplc.dk eller som ved at sende en mail til kfplc@kfplc.dk med en kort beskrivelse af, hvilke bogdroppere man løfter læseglæden hos, og hvordan man gør. Nomineringerne bliver behandlet i foreningens faglige udvalg, som vil udvælge nogle skoler at se nærmere på. Efter besøgene, som forventes at finde sted i slutningen af maj eller starten af juni 2021, vil de tre finalister blive udpeget af foreningens bestyrelse.

Der følger præmier med til både vinder og finalister, men det vides ikke endnu hvad de bliver. Sidste år fik vinderen bøger til en værdi af 12.000 kroner. De to PLC'er som delte andenpladsen modtog forskellige bogkasser.

Guide til PLC-medarbejderen: Sådan får du eleverne til at læse i fritiden

 

 

Læs mere

Klik her for at læse mere

Klik her for at nominere