Faglig læsning hører også hjemme i dansk

På Vestre Skole i Middelfart er faglig læsning ofte på skemaet og i alle fag. Som led i »Vi læser for livet«-projektet blev samtlige lærere undervist i faglig læsning, så det kunne blive et fælles fokusområde. Resultatet kan muligvis aflæses i 9. klasses læseprøve, hvor ingen fik under 4.

Publiceret

Projekt »Vi læser for livet«

Danmarks Lærerforening startede i 2011 læseprojektet »Vi læserfor livet«. DLF afsatte fem millioner kroner til at forbedreelevernes læsefærdigheder ved at sætte fokus på lærernes viden omfaglig læsning og skrivning. Alle skoler kunne låne en læseekspert,som gav et oplæg og seks timers konsulentbistand. 308 skoler harbenyttet sig af dette tilbud. Fem skoler ud af 64 ansøgere blevudvalgt til eksemplariske forløb, hvor lærerne fik 16 timersundervisning og ti timers konsulentbistand af en læseekspert.Læseprojektet slutttede i forsommeren 2013.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vestre Skole i Middelfart var en ud af fem skoler, der blev udvalgt til et eksemplarisk forløb i Danmarks Lærerforenings læseprojekt »Vi læser for livet«. Her halvandet år efter at projektet sluttede, bugner den daglige undervisning stadig af faglig læsning.

I 8.a sidder eleverne i små grupper med åbne fagbøger om snowboarding, hajer, delfiner, olympiaden og fodboldindustrien. Der står dansk på skemaet, og undervisningen - og læsningen - handler om faglitteratur, og hvordan eleverne bliver bedre til at læse og orientere sig i fagstof.

Powered by Labrador CMS