Listen til venstre er obligatorisk, den til højre er vejledende.
Listen til venstre er obligatorisk, den til højre er vejledende.

Astrid Lindgren på den vejledende litteraturliste

Forfatterne Astrid Lindgren, Amalie Skram, Thorbjørn Egner og Robert Storm Pedersen har alle fået plads på folkeskolens vejledende litteraturliste i forbindelse med opdateringen af den danske litteraturkanon.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion, Jens Raahauge, er stærkt utilfreds med tilføjelsen af Astrid Lindgren og Thorbjørn Egner, som er henholdsvis svensk og norsk. Han mener, forfatterskaberne ikke lever op til målet om at være skoleelevers introduktion til dansk litteraturs kanon (ændret 13.02 kl. 10:30).

"Det er en uhyrlighed at tage en norsk og en svensk børnebogsforfatter ind i en dansk litteraturkanon. Det er enten kulturimperialisme, tankeløshed eller det, der er værre," skriver han i et debatindlæg på folkeskolen.dk.

Undervisningsministeren Christine Antorini og Lise Vogt, der formand for arbejdsgruppen for forenklede Fælles Mål for dansk, har i et læserbrev til Dagbladet Information forklaret valget af forfatterne med et ønske om at markere, at dansk litteratur er en del af et nordisk fællesskab. Derudover mener de også, at børnebogsforfatterne tager hensyn til de yngre elever.

"… begge er væsentlige, nordiske børnebogsforfattere, der fungerer som inspirationskilde for den moderne børnebogslitteratur. Med dem tilgodeses indskoling og mellemtrin i højere grad end tidligere," skriver de.

Den vejledende litteraturliste er ikke obligatorisk, men fungerer som en anbefaling.

Powered by Labrador CMS