Ny skoletjeneste på DR Fyn træner elever i kildekritik

Dine elever i 8. klasse kan i næste skoleår komme på besøg i DR Fyn. Stationens nye skoletjeneste vil så undervise dem i kildekritik og i, hvordan de kan gøre brug af kilder på en kvalificeret måde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Siger hvem?' er overskriften på et projekt, som en nyoprettet skoletjeneste på DRFyn nu sætter i værk.

Projektet går ud på, at du i næste skoleår kan tage dine elever fra 8. klasse med hen på tv-stationen. Dér vil de så blive undervist i kildekritik og rustet til kvalificeret brug af kilder - på en journalistisk arbejdsplads, hvor der dagligt arbejdes professionelt med at indsamle, sortere og videregive korrekte oplysninger.

Eleverne vil desuden blive sat i gang med forskellige øvelser, der i praksis viser, hvor nemt det er at manipulere med tekst, lyd og billeder.

Det kan også være med til at ruste eleverne til prøverne i skriftlig fremstilling i dansk, som jo fra 2017 foregår online for alle, skriver University College Lillebaelt på sin hjemmeside. Men i alle fag har eleverne selvfølgelig brug for kildekritiske kompetencer.

Det koster dig ikke en krone at bruge dette tilbud; tv-stationen betaler tilmed bussen.

Dansk stil - nu med adgang til internettet 

 

Læs mere

P4Fyn

Powered by Labrador CMS