Citat

Sanne Hjortshøj vandt i 2022 særprisen om skolesn dannelsesbidrag for sit bachelorprojekt fra læreruddannelsen i Silkeborg.

Priskomite sætter fokus på sprog

Publiceret Senest opdateret

LB Foreningen sponserer i perioden 2023-25, at Lærerprofession.dk kan uddele en særpris som belønner bachelor- og diplomprojekter med fokus på sprog i skolen – og skolens sprog.

Hvordan har sprogene det i skolen? Hvordan praktiseres sprogundervisningen, og hvordan kan den udvikles? Hvilke forestillinger har elever og lærere om sprog og sprogundervisning? Hvilken rolle spiller sprog for skolens dannelsesopgave? hedder det i oplægget. Og sprog og sprogfag forstås i denne forbindelse bredt: Det kan være klassiske fremmedsprog som engelsk, tysk og fransk, men også dansk som andetsprog, sproglig mangfoldighed og den sproglige dimension i dansk og andre fag kan tematiseres, oplyser projekterleder på lærerprofession.dk, ph.d. og underviser på læreruddannelsen i Aarhus Solveig Troelsen.

Lærerprofession.dk drives af fagbladet Folkeskolen og Danske Professionshøjskoler i fællesskab og hædrer hvert år de bedste projekter fra læreruddannelsen og Pædagogisk Diplom.

Lærerprofession.dk: "Om lærerprofession.dk"