Ro på – det’ okay

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

74 procent af eleverne i 8. klasse oplever, at de indimellem, ofte eller hele tiden er pressede. Det gælder i særlig grad pigerne, hvor næsten 30 procent ofte eller hele tiden føler sig pressede, viser en undersøgelse fra Børnerådet i 2018. Nyt skolemateriale fra Gyldendal skal hjælpe de ældste elever i grundskolen til at undgå at blive stressede over de mange krav, der bliver stillet til dem, og som medfører psykiske problemer blandt en stor gruppe.

Kvinden bag skolematerialet, der har fået navnet »Ro på! - debat om det gode ungdomsliv«, hedder Camilla Skovgaard. Hun har tidligere udgivet en bog om samme tema, og i det nye skolemateriale rettet til udskolingseleverne har hun fået rapperen Mund de Carlo til at skrive et nummer med titlen »Det er okay«. »Jeg skal være ambitiøs, men ikke en stræber. Slå mig løs, men uden at skabe mig. Søge grænserne, men følge spillets regler. Gå i deres spor, men bryde mønstrene, der er bag mig«, lyder det. Materialet kræver, at skolen har adgang til Gyldendals danskportal.

Se materialet: dansk.gyldendal.dk/forloeb/temaer/ro-paa-debat-om-det-gode-ungdomsliv

Powered by Labrador CMS