De 27 folkeskoler og 12 friskoler er endt på Undervisningsministeriets liste, fordi mere end 30 procent af eleverne kommer fra boligområder, der har været på regeringens ghettoliste indenfor de seneste tre år (Arkivbillede).
De 27 folkeskoler og 12 friskoler er endt på Undervisningsministeriets liste, fordi mere end 30 procent af eleverne kommer fra boligområder, der har været på regeringens ghettoliste indenfor de seneste tre år (Arkivbillede).

Her er de 27 folkeskoler, hvor elever kan dumpe børnehaveklassen

27 folkeskoler og 12 friskoler er på Undervisningsministeriets liste over skoler, der fra dette skoleår skal holde sprogprøver i børnehaveklassen. Flere skoleledere fortæller, at den nye stopprøve ikke har afholdt forældre fra at tilmelde børn til skolerne.

Publiceret

Her skal eleverne sprogtestes:

Folkeskoler:

Tingbjerg Skole København

Brøndby Strand Skole Brøndby

Skovbrynet skole Gladsaxe

Ole Rømer-Skolen Høje-Taastrup

Charlotteskolen Høje-Taastrup

Strandgårdskolen Ishøj

Borupgårdskolen Snekkersten Skoledistrikt Helsingør

Broskolen Slagelse

Lindeskovskolen Guldborgsund

Ejerslykkeskolen Odense

Abildgårdskolen Odense

H. C. Andersen Skolen Odense

Humlehøj-Skolen Sønderborg

Bakkeskolen Cosmos Cosmosskolen Esbjerg

Præstegårdsskolen Urban Urbanskolen Esbjerg

Kvaglundskolen Signatur Signaturskolen Esbjerg

Høje Kolstrup Skole Aabenraa

Ullerup Bæk Skolen, Skjoldborgsvej

Langmarkskolen Horsens

Munkevængets Skole Kolding

NOVA-skolen Vejle

Nørrevangskolen Randers

Sølystskolen Silkeborg

Tovshøjskolen Aarhus

Sødalskolen Aarhus

Ellekærskolen Aarhus

Tornhøjskolen Aalborg

 

Privatskoler:

Al-Hilal Skolen København

Al-Irchad Skolen Helsingør

Ros Privatskole Roskilde

Helsingør Privatskole Helsingør

Slagelse Privatskole Slagelse

Roser Skole Odense (er tilsyneladende lukket)

Odense Privatskole  Odense

Al-Salahiyah Skolen Odense

Vejle Privatskole Vejle

Den moderne kulturelle skole Aarhus

Højbjerg Privat Skole Aarhus

Lerpytter friskole og børnehave Thisted

Kilde: Undervisningsministeriet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

60.000 elever begynder om få dage i børnehaveklasse. Som noget helt nyt skal de elever, der starter på 27 navngivne folkeskoler sprogtestes undervejs i børnehaveklassen. Klarer de ikke den sidste prøve, kan det betyde et år mere i børnehaveklassen. De nye regler har ikke umiddelbart fået forældre til at fravælge skolerne, lyder det fra flere skoleledere.

Skoleleder på Munkevængets Skole i Kolding Finn Fallesen havde indskrivning til børnehaveklassen i januar. Han har ikke hørt om forældre, der har fravalgt skolen på grund af sprogtest. Men han afviser ikke, at der kan komme reaktioner.

"Lige pludselig er det sådan, at hvis man går på Munkevængets Skole så kan man dumpe børnehaveklassen - det er noget nyt. Derfor er vi spændt på, om det kan få nogle konsekvenser. Det ved vi ikke endnu", siger Finn Fallesen.

 

 

Forældre fravælger ikke skoler på ghettolisten

De 28 folkeskoler og 12 friskoler er endt på Undervisningsministeriets liste, fordi mere end 30 procent af eleverne kommer fra boligområder, der har været på regeringens ghettoliste indenfor de seneste tre år. Skolerne skal teste eleverne i børnehaveklassen for at finde de børn, der ikke kan godt nok dansk til at begynde i 1. klasse.

Heller ikke i Ishøj har de nye regler skræmt forældre væk. Skoleleder på Strandgårdsskolen i Ishøj Jan Mindegaard har ikke hørt fra forældre, der har fravalgt skolen på grund af de nye regler.

"Vi har tænkt på, hvad det kan betyde for os. Men der er tilsyneladende ingen forskel. Vi har igen to 0.-klasser i år", siger han.

Powered by Labrador CMS