Alle kender Oscar-statuetten designet af filminstruktøren Cedric Gibbons for snart 100 år siden - og forhåbentlig vil Lærerprofession.dk-statuetten bliver lige så velkendt og eftertragtet blandt danske lærere og lærerstuderende som figuren af den gyldne ridder på en filmrulle er i Hollywood.

Designkonkurrence: Formgiv statuetten til Danmarks bedste lærerbachelorer

Er du lærerstuderende med en kreativ åre? Så kan du måske blive designeren bag den statuette, som år efter år gives til lærerprofession.dk-vinderne for de allerbedste bachelor- og diplomopgaver. Og du kan oven i købet vinde 10.000 kr.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Thorkild Thejsen takker af fra Lærerprofession.dk

Lektor ved læreruddannelsen i Aarhus, Solveig Troelsen, har siden nytår stået i spidsen for Lærerprofession.dk - et fælles projekt mellem professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen, som hædrer de bedste lærerbachelor- og diplomopgaver til inspiration for både skolen og læreruddannelsen.

"Jeg har jo tænkt over, hvordan vi kan gøre projektet og vinderne så synlige som muligt, og det bliver bare mere synligt, når det er noget fysisk. Og så er jeg gammel filmnørd og sad og så Oscar-showet, og så fik jeg ideen", fortæller Solveig Troelsen.

Lærerfagets Oscar

Blandt alle Danmarks lærerstuderende udskriver Lærerprofession.dk nu en priskonkurrence. Senest den 15. september skal man aflevere en prototype eller en gennemarbejdet skitse eller model af lærerfagets egen Oscar. 

Prisvindere: Elever har brug for lyddannelse

Hvor bogstaveligt skal man tage ordet 'statuette'?

"I hvert fald så bogstaveligt som at det skal være en genstand, og vi har også lagt op til, at det skal være muligt at reproducere den forholdsvist enkelt og billigt", forklarer Solveig Troelsen.

Hun overlader dog den endelige bedømmelse af de indsendte bud til en dommerkomite. Den består af rektor for Designskolen Kolding, Lene Tanggaard, lektor i billedkunst på Via, Kirsten Bak Andersen, lærer Jan Drastrup Bøgelund, kunstner og tidligere læreruddanner Vibeke Nørgaard Rønsbo og initiativtager til Lærerprofession.dk og tidligere chefredaktør Thorkild Thejsen (formand).

Årets prisfest finder sted den 26. november på Københavns Professionshøjskole, og her er det meningen, at vinderen afsløres, samtidig med, at den nye statuette uddeles for allerførste gang.